#Artikelen

05.02.2020

Welkom Gertie Vos

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer grafisch ontwerper en illustrator Gertie Vos.


Naam: Gertie Vos
Naam studio: Poppyonto
Leeftijd: 40
Disciplines: grafisch ontwerp, branding, illustratie en fotografie


Waar werk je momenteel aan?

Ik ben op dit moment bezig met een re-branding project voor een Nederlands jeansmerk. Ik heb de vernieuwde huisstijl en labeling daarvoor afgerond en nu leg ik de laatste hand aan de fotografie van de collectie, de beeldbewerking en het vormgeven van de lookbooks. 

De social media strategie staat ook op de planning. Daarnaast doe ik een branding project voor een yoga studio die naast yoga ook ayurveda, food en retreats verzorgt. Een verfijnde huisstijl. Hoe vertaal je een creatief veelzijdig persoon naar een beeld? Best een uitdaging. Iets voor jezelf ontwerpen is heel wat anders dan het verzorgen van een ontwerp voor een ander. Daar zou ik best de mening van alle creatievelingen bij de BNO over willen horen. 


Waar ben je het meest trots op?

Ik denk dat het volgen van mijn gevoel me veel heeft gebracht. Na een leuke baan bij een klein reclamebureau in de provincie Groningen ben ik zonder bestemming of doel vertrokken naar Amsterdam. Nieuwe dingen doen en mijn hart volgen.

Na veel leuke en nieuwe collega’s bij verschillende bedrijven kwam het moment dat ik het zelf wilde doen. Op mijn manier. Hoe? Geen idee, maar wel gewoon gaan. Nu ben ik een aantal jaren zelfstandig ondernemer en het is de beste stap die ik heb genomen. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik een baan zou hebben van 9 tot 5 voor één organisatie. Waar je werk gewoon je werk is en de waardering zoveel anders is dan nu.

Ik ben blij met alle verfrissende mensen die ik ontmoet en alle inspiratie die daardoor voorbij komt in de projecten die ik vorm mag geven. Iedere dag is anders.  


Hoe heb je ons gevonden?

Ik ken BNO eigenlijk al heel lang, ik denk zelfs al vanaf mijn studie. Ik kende het, maar meer eigenlijk niet. Nu er binnen mijn onderneming veel gebeurt vond ik dat het tijd werd om me eens meer te verdiepen in de BNO. Voor mezelf en voor mijn opdrachtgevers en omgeving.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Branding voor Sante Verde


Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen?

Ik wil mij nu voornamelijk in mijzelf en mijn onderneming verdiepen. Hoe kijken anderen tegen mij aan en waar leg ik de focus? Dus eigenlijk training, coaching en het vinden van een juiste mentor.

Tevens is juridisch advies voor mij ook van belang. Ik wil het goed geregeld hebben en ook duidelijk. Voor mezelf en mijn opdrachtgevers. Er zijn veel regeltjes en ik bied veel verschillende diensten aan, hoe houd je dat nou overzichtelijk? 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Gertie's werkplek


Waar kunnen we je binnenkort zien?

Afgelopen weekend tijdens ShowUp werden mijn nieuwe ontwerpen voor Ompak getoond. Ze zijn nu te bestellen via de website van Ompak.

Binnenkort zie je de ontwerpen die ik heb gemaakt voor Brût Amsterdam in hun showroom en verkooppunten in de vorm van verpakkingen, labels en wikkels. En wellicht binnenkort mijn fotografie in de media, fashion magazines.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Vormgeving voor 'Spuug op je blouse'