#Artikelen

04.10.2021

Welkom Harm Rensink

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer expositie- en interieurontwerper Harm Rensink.


Naam: Harm Rensink
Naam studio: Studio Harm Rensink
Leeftijd: 40
Disciplines: Expositie- en interieurontwerp


Waar werk je momenteel aan?

Harm: "Momenteel werk ik aan meerdere projecten waaronder een vijftal exposities. In het Nationaal Archief maken we een tentoonstelling over Curaçao, in het House of European History geven we vorm aan een activistische postertentoonstelling, in het Tropenmuseum maken we een tentoonstelling over plastics, met New Order of Fashion openen we tijdens Dutch Design Week ons nieuwe Fashion Lab, en met Fiction Factory maken we een duurzame tentoonstelling voor Next Nature Network op de Floriade 2022."

Waar ben je het meest trots op?

Harm: "Dat ik nu met een aantal collega vormgevers een huis en ontwerpstudio aan het bouwen ben die beide duurzaam en biobased zijn! En op mijn projecten die ik met New Order of Fashion heb mogen maken."

Odoo CMS - een grote afbeelding

What A Genderfull World' in Het Tropenmuseum

Hoe heb je ons gevonden?

Harm: "Veel van mijn vrienden zijn BNO-lid!"

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen?

"Als vormgever ben je zakelijk en juridisch niet sterk onderlegd. Ik zou het fijn vinden als jullie een professionele sparringpartner voor me kunnen zijn."

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: 'Kruispunt Rotterdam' in het Wereldmuseum

Waar kunnen we je binnenkort zien?

Harm: "Momenteel zijn er een paar exposities 'on show'. Sinds vorige week is de expositie 'Long Live Fashion!' te zien in het TextielMuseum. Deze heb ik samen met Christien Meindertsma en Suzan Russler gecureerd en vormgegeven en gaat over post consumer fashion.

In het Wereldmuseum in Rotterdam staat de tentoonstelling 'What a Genderfull World' en de permanente tentoonstelling 'Kruispunt Rotterdam'. En in het nieuwe Fashion for Good Museum in Amsterdam staat een expositie over innovatieve biomaterialen genaamd 'GROW'."

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: depot diving!