#Artikelen

31.05.2022

Welkom Jessica Nielsen

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer dessin- en tuinontwerper én natuurliefhebber Jessica Nielsen.


Naam: Jessica Nielsen
Naam studio: Jessica Nielsen
Leeftijd: 44
Disciplines: dessinontwerp en tuinontwerp


Waar werk je momenteel aan?

“Op dit moment werk ik aan het ontwerp van een daktuin en patio in Rotterdam. Ik ben aan het onderzoeken hoe het zo duurzaam mogelijk kan door er bijvoorbeeld een groenblauw dak van te maken waarbij regenwater wordt gebufferd. Deze week heb ik ook een dessinontwerp afgerond voor een boekomslag.”

Foto: Jessica Nielsen | Fotografie: Marjon Hoogervorst 

Waar ben je het meest trots op? 

“Dat ik de stap heb genomen om de opleiding Tuinarchitectuur te volgen en het vervolgens met succes heb afgerond. In mijn werk zijn de natuur en planten altijd al mijn inspiratie geweest. Ik kijk ernaar uit om naast mijn dessins nu ook de natuur ‘in het echt’ te kunnen gaan vormgeven en de twee disciplines te combineren.”

Beeld: tuinontwerp voor een vrijstaande woning in Krimpen aan de Lek | Ontwerp: Jessica Nielsen

Hoe heb je ons gevonden? 

“Ik ben in het verleden lid geweest. Toen heb ik veel baat gehad bij de standaarddocumenten en ook een leerzame workshop social media gevolgd.”

Beeld: dessinontwerpen Jessica Nielsen

Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen? 

“Omdat ik een nieuwe ontwerpdiscipline toevoeg aan mijn diensten, is het een goed moment om weer eens naar mijn voorwaarden en andere documenten te kijken en bij jullie advies in te winnen.”

Foto: dessin ontwerp Babongo | Ontwerp: Jessica Nielsen

Waar kunnen we je binnenkort zien? 

“Mijn werk is vooral te zien bij de merken waar ik voor werk. Bijvoorbeeld bij HEMA, daar zijn nu allerlei vakantie- en buitenproducten te vinden met mijn dessins. In juni is de lancering van een Duitse cosmeticacollectie met mijn dessins op de verpakkingen. Ook vindt komende maand de lancering plaats van twee tapijten waar ik illustraties voor heb gemaakt in Zuid-Korea.”