#Artikelen

24.02.2021

Welkom Korinna van Balkom

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer fashion designer Korinna van Balkom.


Naam: Korinna van Balkom
Naam studio: Korinna van Balkom
Leeftijd: 31
Disciplines: modeontwerp, grafisch ontwerp & illustratie


Waar werk je momenteel aan?

Na mijn afstuderen aan ArtEZ Fashion Design, ben ik mij bezig gaan houden met illustratie en grafisch ontwerp. Ik probeer nu deze verschillende disciplines meer te combineren.

Momenteel werk ik onder andere aan de ontwikkeling van een mondkapje 'Face Mask' dat ik heb ontworpen aan het begin van de eerste lockdown. Ik probeer het, zowel esthetisch als in comfort, steeds te verbeteren door mijn ontwerp telkens te herzien en vanuit een nieuwe invalshoek te benaderen. De ontwerptechnieken die ik heb gebruikt probeer ik vervolgens opnieuw in te zetten bij nieuwe producten. 

De mondkapjes hebben samenwerkingen opgeleverd met ondernemer Joris Roovers van Vogelfrei, grafisch ontwerper Daan Rietbergen en Utrechtse broedplaats Lou Oudenoord. 


Waar ben je het meest trots op?

Op dit moment het mondkapje 'Face Mask'. Het is een uitdaging om een product zo vorm te geven dat het de functie overstijgt. Een mondkapje moet natuurlijk in eerste instantie de drager beschermen maar het is natuurlijk extra leuk als mensen het willen in plaats van moeten dragen. 

Dit principe pas ik nu ook toe op andere producten die ik nu aan het ontwikkelen ben. Producten met praktische toepassingen, die door de vormgeving, bijna bijzaak worden.


Hoe heb je ons gevonden?

Ik bezoek vaak de avonden van BNO Utrecht in Kapitaal, altijd super inspirerend! 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Face Mask, wit met kobaltblauw koord


Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen?

Jullie hebben mij inmiddels enorm geholpen na de lancering van 'Face Mask'. Een Amerikaans bedrijf claimde onterecht dat ik hun ontwerp gekopieerd had. Jullie hebben mij op een fijne manier begeleid zodat het met een sisser afliep.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Studio Korinna van Balkom in Buro Lou


Waar kunnen we je binnenkort zien?

Ik ben, in samenwerking met House TMM, bezig met een product in dezelfde lijn dat binnenkort op verschillende plekken in Nederland zal verschijnen. Volg mij op Instagram, dan blijf je goed op de hoogte.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Face Mask, lichtblauw met lila koord