#Artikelen

01.03.2022

Welkom Lorenzo Milito

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer illustrator en artdirector Lorenzo Milito.


Naam: Lorenzo Milito
Naam studio: Lorenzo Milito Illustration (79s)
Leeftijd: 42
Disciplines: illustratie en art direction


Waar werk je momenteel aan?

“Dat is op dit moment nog top secret! Wat ik wel kan zeggen is dat het te maken heeft met de Metaverse. Voor mij als digitaal kunstenaar is de Metaverse belangrijk omdat het een toekomst schetst waarin de grenzen tussen makers, kunstverzamelaars en galeries niet meer bestaan. De Metaverse heeft het potentieel om de kunstwereld te revolutioneren en om kunstenaars en ontwerpers toegang te geven tot een grotere markt. Verder ben ik werkzaam als artdirector voor Media.Monks en combineer dit met mijn freelanceprojecten.”


Waar ben je het meest trots op? 

“Ik ben erg trots op een muurschildering die ik heb gemaakt in een 17e-eeuws grachtenpand in hartje Amsterdam. Ik wilde iets creëren dat geïnspireerd is op het Nederlandse erfgoed, dus maakte ik een muurschildering van 27 vierkante meter met een knipoog naar Delfts blauwe wandtegels.

Het werk verbeeldt het bruisende leven van de Amsterdamse binnenstad. De muurschildering is het grootste project waar ik tot nu toe aan heb gewerkt als illustrator. Het is fantastisch om iets tastbaar achter te laten in de stad waar ik besloot me te vestigen. Het project oogstte veel lof en leidde tot een aantal mooie publicaties op kunstblogs.”

Beeld: Muurschildering in Amsterdams grachtenpand / Illustratie: Lorenzo Milito

Hoe heb je ons gevonden? 

“Mijn zakenpartner en ik wilden meer weten over de Nederlandse auteurswetgeving. Na wat online research zagen we dat de BNO ons ondersteuning kon bieden op dat vlak, en toen zijn we vervolgens lid geworden.”

Beeld: Pandemic Man / Illustratie: Lorenzo Milito

Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen? 

“Vertegenwoordiging en ondersteuning op juridisch vlak. En heel belangrijk voor mij: BNO-lid zijn geeft me meer zichtbaarheid als zzp’er in de Nederlandse ontwerpsector.”

Beeld: Media.Monks kantoor in New York / Illustratie: Lorenzo Milito

Waar kunnen we je binnenkort zien? 

“Er staat op dit moment nog niets vast, maar er zijn plannen om nog een muurschildering te maken voor de Gemeente Amsterdam.”

Beeld: Meatball Run / Illustratie: Lorenzo Milito