#Artikelen

30.09.2020

Welkom Renee Scheepers

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer design researcher Renee Scheepers.


Naam: Renee Scheepers
Naam studio: Scheepers&Renee
Leeftijd: 29
Disciplines: onderzoek, ontwerp, architectuur


Waar werk je momenteel aan?

Ik werk met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam aan een onderzoek rondom 'wachten’. We kijken naar waar en hoe mensen in het ziekenhuis wachten, wat dat doet met hun gemoedstoestand en speculeren over nieuwe toekomstscenario’s voor het ziekenhuis waarin wachten een nieuwe rol speelt. Bijvoorbeeld een ziekenhuis dat naar je toe komt, of dat zich aanpast aan jouw agenda in plaats van andersom. Of misschien draagt wachten op de lange termijn juist wel bij aan gezondheid, omdat we onszelf bijna nooit meer een moment van verveling gunnen.

Op de intensive care van het Jeroen Bosch Ziekenhuis richtte ik in 2017/2018 de wachtruimtes al eens opnieuw in op basis van de verschillende 'wachtbehoeftes' die ik tijdens mijn onderzoek tegenkwam.

Foto: Renee Scheepers / Fotograaf: Boudewijn Bollmann

Waar ben je het meest trots op?

De studio die ik 7 jaar geleden begon met een stel bevriende ontwerpers in een oude stoffige gasfabriek op het NRE-terrein in Eindhoven.


Hoe heb je ons gevonden?

Via Driving Dutch Design (een professionaliserings- en netwerkprogramma van ABN AMRO, BNO en Dutch Design Foundation dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het ondernemerschap, red.).


Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen?

Ik had een urgente vraag over een geschil met een opdrachtgever. Er was enige haast bij. Ik werd meteen geholpen voordat m’n lidmaatschap helemaal definitief was, dat was echt top! 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: werkplek / Fotograaf: Nick Bookelaar

Waar kunnen we je binnenkort zien?

Tijdens de Dutch Design Week, van 17 t/m 25 oktober, ga ik met bezoekers in gesprek over een nieuwe visie op architectuur in het Pullman Hotel in Eindhoven (let op: ten tijde van dit interview was nog niet bekend dat DDW dit jaar alleen online zal plaatsvinden, red.).

In ‘Hungry for Design’ ben ik binnenkort te zien samen met chef Casimir Evens van restaurant VANE. In dit format bedenkt de chef voorafgaand aan de opnames een gerecht op basis van de discipline van de designer en gaan ze tijdens het bereiden in gesprek over elkaars creatieproces. De serie wordt onder andere uitgezonden via ThisisEindhoven.com en DDW.nl.

En op dinsdag 20 oktober om 17.00 uur ga ik in debat met hoogleraar stedelijke en regionale planning Zef Hemel en sociaal-geograaf, journalist en schrijfster Floor Milikovski tijdens de DDW Talk show 'Future Cities’. Te zien via DDW.nl.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: onderzoekspublicatie Science Meets Parliaments/Science Meets Regions, 2020. Opdrachtgever: Europese Commissie