#Artikelen

19.04.2021

Welkom Rob de Bree

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer grafisch ontwerper Rob de Bree.


Naam: Rob de Bree
Naam studio: burobree
Leeftijd: 42
Disciplines: grafisch ontwerp


Waar werk je momenteel aan?

"Aan een aantal heel verschillende projecten. De grootste opdracht is momenteel het UX-design van twee websites voor een internationale keynote speaker op het gebied van Content Strategy en Costumer Experience. Daarnaast werk ik als freelancer aan een aantal nieuwe visual identities voor een detacheringsbureau, een organisatie in de tandtechniek en een grote zorginstelling."


Waar ben je het meest trots op?

"Goede vraag en moeilijk om daar een goed antwoord op te geven. ;-)
Ik ben elke keer even trots als mijn opdrachtgever mij complimenteert met het resultaat en de commitment waarmee ik werk. Als ik dan toch een project moet noemen zou ik kiezen voor de Zadkine-campagne die ik tijdens mijn dienstverband bij Teldesign heb ontworpen. Het concept is inmiddels 4 jaar oud maar als ik de campagne in de stad zie krijg ik altijd weer een glimlach op mijn gezicht."


Hoe heb je ons gevonden?

"Ik ben meer dan 10 jaar lid geweest van de BNO als onderdeel van een bureau. Daardoor wist ik jullie al te vinden voor vraagstukken over juridische zaken of vragen over auteursrecht. Ik heb jullie bij toeval opnieuw ontdekt door studio de Ronners. Zij ontwierpen jullie nieuwe identity en zo kwam ik de BNO eigenlijk weer tegen op Instagram."

Odoo CMS - een grote afbeelding

orét Atelier / Fotografie Studio Unfolded & Forét Atelier


Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen?

"Misschien kunnen jullie mij helpen met het opstellen van een raamovereenkomst voor een samenwerking die ik met een andere ontwerper onderhoud. Tijdens de laatste BNO Meetup kwam ik erachter dat ik dat zakelijk toch niet zo goed geregeld heb."

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Rob op zijn werkplek


Waar kunnen we je binnenkort zien?

"Ik hoop op een terras in Rotterdam maar als dat binnenkort niet lukt dan vind je mij met een kite in zee in Oostvoorne.

Dat is helemaal off topic maar sinds ik zelfstandig ben (bijna 2 jaar) werk ik harder dan ooit en moet ik ook zelf zorgen voor de nodige ontspanning."

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Kunsthal Rotterdam