#Artikelen

23.03.2023

Welkom Sjoerd Verbeek!

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer illustrator Sjoerd Verbeek.


Naam: Sjoerd Verbeek

Naam studio: Sjoerd Verbeek

Disciplines: Illustratie en Art Direction


Waar werk je momenteel aan?

Op het moment werk ik aan zeer diverse projecten. Een grote illustratie, van tientallen meters lang, in de terminal van Amsterdam Airport Schiphol. Een illustratie voor de entree van Melisana, een natuurlijke cosmetica bedrijf in Zürich. Als leuke tegenhanger ben ik ook bezig om een basketbal te ontwerpen voor Local Hoops, een bedrijf in New York die de jeugd wil inspireren d.m.v., je raadt het al, basketbal.

Foto: Haga Interiors | Illustrated Identity

Waar ben je het meest trots op?

Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik trots ben op mijzelf. Ik zit nu al meer dan 12 jaar in het creatieve vak als ondernemer én met succes. Deze route geeft mij vrijheid. Vrijheid in de stappen die ik neem en de keuzes die ik maak in mijn ontwerpen. Ik denk dat dit dan weer heeft geleid tot mooie projecten. 

Foto: ABN AMRO | Illustrated Light Installation

Een project waar ik zelf goed kon floreren was een project voor de ABN AMRO, dat overigens Goud won bij de European Design Awards. Het was voor mij een bijzonder project waar ik van de klant alle creatieve vrijheid kreeg om de juiste illustraties te maken bij deze belangrijke missie: ervoor zorgen dat alle woningen en kantoren die zij helpen financieren een gemiddeld energielabel A hebben. Uiteindelijk resulteerde dit in een zeer bijzondere geïllustreerde lichtinstallatie die te zien was op het jaarlijks tennistoernooi in Ahoy Rotterdam.


Hoe heb je de BNO gevonden?

Eigenlijk kende ik de BNO al vanaf het moment dat ik met illustratie was afgestudeerd aan de HKU in 2010. Dus wel al een geruime tijd. Al die tijd niets mee gedaan, maar ik wil nu toch graag kijken welke meerwaarde het mij als professional kan brengen.

Foto: Personal project in motion

Wat is het eerste wat we voor je kunnen betekenen?

Er zijn wat dingen waar ik nog in wil duiken, zoals documenten en potentiële aanbestedingen. Veel heb ik al op orde, maar een goede check kan geen kwaad. Ik ben altijd op zoek naar verbetering. Dus een coach zou mij misschien ook erg kunnen helpen om mijn plannen voor de toekomst te verwezenlijken. Daarnaast lijkt het mij vooral leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Dit doe ik al continu en nu vond ik het tijd om dit ook via de BNO te doen.


Waar kunnen we je binnenkort zien?

Op het moment nog niets concreets, zoals een expositie op de planning. Verder zijn jullie van harte welkom voor een kennismaking in Tilburg bij mij op de studio of gezellig in de stad.