#Artikelen

01.03.2023

Welkom Thom Niessink!

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer grafisch ontwerper en illustrator Thom Niessink.


Naam: Thom Niessink

Naam studio: Thom Niessink

Disciplines: grafisch ontwerp, illustratie en lettering


Waar werk je momenteel aan?

“De laatste tijd werk ik voornamelijk aan woordmerken voor diverse opdrachtgevers. Voor een van deze projecten ben ik bezig om meerdere woordmerken binnen een verpakkingslijn te ontwerpen. Voor mij zijn dat de ideale projecten, omdat het bureau waar ik mee samenwerk mij specifiek voor dit onderdeel inschakelt.”

Foto: Vol. 1 Spread | Fotografie: Thom Niessink 

Waar ben je het meeste trots op?

“Ik denk dat ik het meest trots ben op de tweede uitgave van mijn typografische magazine, dat ik vorig jaar heb uitgebracht. Het is een zelf geïnitieerd project waarin ik een selectie van mijn lettering werk laat zien van het afgelopen jaar. Ik denk dat mijn vaardigheden en passie voor typografie hierin goed naar voren komen en dat het brede scala aan letterstijlen een duidelijk beeld geeft waar mijn kracht ligt en wat ik het liefste maak.” 

Foto: Vol. 2 Cover. Fotografie: Thom Niessink | Foto: Mistermonki shirt | Fotografie: Thom Niessink

Hoe heb je BNO gevonden?

“Ik ken BNO al een tijdje, dus dat weet ik niet helemaal zeker. Ik denk via mijn netwerk, of via één van mijn opdrachtgevers.”

Foto: Thom's werkplek | Fotografie: Thom Niessink

Wat is het eerste wat we voor je kunnen betekenen?

“Ik heb mij aangemeld om meer steun te krijgen bij het zakelijke aspect van mijn onderneming. Ook is het fijn dat ik gebruik kan maken van alle documenten en templates. Daarnaast leek het mij ook een goede manier om mijn netwerk uit te breiden. Ik heb ondertussen al contact gehad met vakgenoten via de BNO, dus dat werpt nu al zijn vruchten af.”

Foto: Vol 2. Spread. Fotografie: Thom Niessink

Waar kunnen we je binnenkort zien?

Mijn werk is binnenkort te zien in een boek over lettering, daar zal ik tegen die tijd meer over delen via social media. Daarnaast ben ik aan het nadenken over mogelijke lectures en workshops, maar dat staat allemaal nog in de kinderschoenen. To be continued!