#Artikelen

17.05.2021

Welkom Yvette Visser

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer student-lid Yvette Visser.


Naam: Yvette Visser
Naam studio: Atelier Yvette Visser
Leeftijd: 27
Disciplines: student HKU Product Design


Op dit moment ben je aan het afstuderen. Kun je wat meer vertellen over je afstudeerwerk 'Let's Play'?

"Mijn afstudeerwerk 'Let's Play' is een reeks fun-ctionele objecten waarmee ik speelsheid en intuïtie wil aanwakkeren. Ik heb hiervoor een spel, dat vroeger in heel Europa werd gespeeld, uitvergroot en vertaald naar een serie objecten voor in huis. In totaal zijn er zeven die je kunt bouwen: een deur, een kapstok, een tafel, een lamp, een toilet-borstelhouder en een plantenbak. Ze zijn eenvoudig met de hand, of met gereedschap, in elkaar te zetten Alle bouten hebben een speciale XXL-schroefdraad met een diameter van 80 mm."


Waar ben je het meest trots op?

"Tijdens mijn afstudeerproject heb ik, om mijn product tot stand te laten komen, met veel bedrijven samengewerkt. Dat was onwijs leerzaam, en ik heb toen ook veel fijne connecties kunnen maken! "


Hoe heb je ons gevonden?

"Van oud-leerlingen van mijn studie hoorde ik goede verhalen. Zo ook op de Havenloods, de plek waar mijn atelier is gevestigd."

Odoo CMS - een grote afbeelding


Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen?

"De voorbeelddocumenten die je met een BNO-studentlidmaatschap+ kunt downloaden van de site waren voor mij al een fijn begin. Ik heb ook vele kleine vragen via de mail kunnen stellen. Het is fijn dat je niet met een klantenservice te maken hebt, maar echt met mensen die meedenken en weten hoe het is om te beginnen als ondernemer."


Waar kunnen we je binnenkort zien?

"In deze periode is het heel onzeker of exposities wel of niet doorgaan. Maar als het meezit dan is mijn werk in juni te zien in een online expositie van de HKU en van 20 t/m 26 juli in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.