#Nieuws

19.10.2023

Drivers-route tijdens Dutch Design Week

Dit jaar biedt de Dutch Design Week een podium aan ruim tien jaar Driving Dutch Design, met veel nieuwe talenten én reeds gevestigde namen.


Foto: KD26 A, Korinna van Balkom en Daan Rietbergen


Tijdens deze editie van Dutch Design Week staan ‘onze Drivers’, oftewel de deelnemers en oud-deelnemers aan talentontwikkelingsprogramma Driving Dutch Design (DDD), vol in de schijnwerpers. Bezoekers kunnen met een interactieve kaart alle locaties verkennen waar het werk van de Drivers te zien is. Dit jaar introduceert DDD ook een uniek merkteken dat de opmerkelijke kwaliteit en verscheidenheid van de deelnemers benadrukt, een primeur voor het designevenement.


Diverse projecten

De projecten waarmee de Drivers zich presenteren zijn enorm divers. Ze variëren van een eerbetoon aan de vrouw en een unieke MRI-beleving voor kinderen tot mode met opvallende typografische elementen en praktische initiatieven gericht op de eerste 1000 dagen van een mensenleven.

Naast hun eigen presentaties drukken de Drivers ook op een andere manier hun stempel op de Dutch Design Week. Zo heeft Studio Corvers de tentoonstelling van de Embassy of Water vormgegeven, is Studio Bram de Vos verantwoordelijk voor de kick-off tentoonstelling van de Embassy of Food, moedigt Muzus de creatieve industrie aan om na te denken over het pensioen met hun project De Kunst van Later, en geven Lotte Hiemstra en Roy van de Meulengraaf een kleurrijke twist aan de week met een speciale editie van de DDD-sjaal.


Overzicht locaties

Bezoek de website voor een gedetailleerd overzicht van de locaties waar de Drivers tijdens de DDW te vinden zijn, en stel je persoonlijke Drivers-route samen!


Over Driving Dutch Design

Driving Dutch Design (DDD) is hét professionaliserings- en netwerkprogramma van Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), Dutch Design Foundation (DDF) en Stichting Stokroos dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het creatief ondernemerschap. Het programma heeft al meerdere bekende talentvolle studio’s begeleid. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden voor de editie 2024 via de website.