#Nieuws

16.04.2024

In memoriam Kitty de Jong

Donderdag 11 april 2024 is onze oud-collega Kitty de Jong overleden.


Denkend aan Kitty

Sprankelend

Eigenzinnig

Creatief

Talig

Mooi

Vergevingsgezind

Nieuwsgierig

Positief

Levenslustig

Moedig


Kitty is er niet meer en dat doet pijn.


Voordat Kitty onze collega werd bij de BNO, was ze jarenlang de leading lady van Studio Dumbar. Haar liefde voor en verbondenheid met de studio bleef, ook na haar vertrek als partner. Als bestuurslid van de net opgerichte Nederlandse Design Prijzen leerden we haar beter kennen en wij waren trots en blij dat ze zich kort daarna als zakelijk adviseur bij het BNO-team aansloot.  

Kitty was met haar ervaring en persoonlijkheid een fantastische kracht, die talent koesterde en ontwerpers de bevestiging en de praktische hulp gaf die ze nodig hadden om op hun eigen kunnen te vertrouwen. 

Tot haar pensioen in 2018 was ze aanspreekpunt voor ontwerpers en bureaus, schreef ze stukken voor onze publicaties en zorgde ze voor een levendige werksfeer. Ze was het gezicht van de BNO bij BEDA (Bureau of European Designers Associations), in overheidsoverleggen, bij MKB-Nederland en ze maakte deel uit van de jury van de Belgische Henri van de Velde Award. Bovenal was ze een geliefd collega en een fantastische vriendin. 


Mede namens alle medewerkers en ex-medewerkers van de BNO,

Rob Huisman, Anouk Siegelaar, Rita van Hattum