#Nieuws

31.08.2022

Ins & Outs

Kossmanndejong opent Roman Villa Museum, thonik ontwerpt nieuwe visuele identiteit KRO-NCRV en kitedesigner & alumni TU Delft creëren windenergiesysteem Kitepower V9.


Foto: Roman Villa Museum | Fotograaf: Thijs Wolzak 

Kossmanndejong opent Roman Villa Museum


30 augustus - Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong opent een derde museum op het Engelse landgoed The Newt in Somerset. Na een museum over tuinieren en een over bijen, is nu ook het Roman Villa Museum geopend. Deze Romeinse totaalervaring bestaat uit een nieuw museumgebouw en een levensgrote reconstructie van de villa die recent op het landgoed is opgegraven. 

 

In het museum leer je alles over het Romeinse leven op het Engelse platteland. In de villa stap je in een tijdscapsule: even ben je in het jaar 351 na Christus, de hoogtijdagen van de Romeinse heerschappij in Brittanica.


Thonik ontwerpt nieuwe visuele identiteit KRO-NCRV

30 augustus - KRO-NCRV heeft een nieuwe visuele identiteit. Het Amsterdamse ontwerpbureau thonik ontwierp een stijl die onmiskenbaar KRO-NCRV is, maar ook ruimte geeft aan de identiteit van ruim 270 individuele programma’s op radio, tv en online.

Foto: Mock-Up KRO-NCRV Website | Ontwerp: thonik

Het nieuwe logo bestaat uit de afkortingen KRO en NCRV verbonden door een cirkel met de kleuren magenta, groen en cyaan. Vanuit deze kleuren is een palet samengesteld van 42 huisstijlkleuren voor gebruik in decors, websites en social content.


Kitedesigner en alumni TU Delft creëren windenergiesysteem Kitepower V9

31 augustus – De energie opwekkende vliegers van Kitepower zijn na een jarenlange doorontwikkeling een toepasbaar energieopwekkend systeem geworden. Bekende Nederlandse duurzaamheidsexperts wijlen Wubbo Ockels en wijlen Henk Hutting zagen al vroeg de potentie van vliegers die energie kunnen opwekken. Uiteindelijk zette de gerenommeerde kitedesigner Bryan van Ostheim in samenwerking met alumni van TU Delft het idee om in de praktijk. 

Foto: Kitepower

Bryan bouwde een betrouwbaar systeem dat ook bij weinig wind energie kon opwekken. Drie succesvolle pilots en 9 ontwikkelde versies later is de Delftse startup klaar voor de volgende fase: het op de markt brengen van het eerste mobile airborne windsysteem (AWES).

Om de droom van Wubbo en Henk te realiseren is Johannes Peschel, CEO en co-founder van Kitepower een pan-Europese crowdfunding gestart. Inmiddels zijn er 337 investeerders ingestapt en is ruim €400.000 opgehaald van de benodigde €700.000.