#Nieuws

01.12.2022

Ins & Outs

Rita Ouédraogo en Azu Nwagbogu curatoren voor Buro Stedelijk, Bas Timmer lanceert Sheltersuit webshop, Roots cahier met Henk Cornelissen en Memberful Design podcast voor creatieve community.


Foto: Rita Ouédraogo | Fotograaf: Anne Lakeman

Rita Ouédraogo en Azu Nwagbogu curatoren voor Buro Stedelijk

Afgelopen juli werd Buro Stedelijk aangekondigd. Een multidisciplinaire plek waar kunstenaars, vormgevers en andere makers de vrijheid hebben om te werken en te presenteren. 

Rita Ouédraogo en Azu Nwagbogu gaan het nieuwe initiatief leiden. De eerste opereerde voornamelijk in Nederland en in Amsterdam, de laatste beschikt over een ruime internationale ervaring. 


Het programma wordt in eerste instantie gevoed vanuit de creatieve scene in Amsterdam, maar blijft niet daartoe beperkt en zal ook een internationale dimensie hebben. Naar verwachting zal vanaf de eerste maanden van 2023 de programmering starten.

Foto: Azu Nwagbogu | Fotograaf: Paul Odigie

Bas Timmer lanceert Sheltersuit webshop

30 november - Ontwerper Bas Timmer is gestart met een nieuw kledingmerk genaamd Sheltersuit Label ter ondersteuning van de Sheltersuit Foundation. Voor elk verkocht item doneert hij een Shelterbag aan iemand die dakloos is.

Fotograaf: Tony Dočekal


Roots cahier Henk Cornelissen 

24 november - Er is een nieuw Roots cahier. Dit keer met ontwerper en docent Henk Cornelissen. Hij werkte bij toonaangevende studio’s in de VS en gaf les aan de Academie St. Joost Breda waar hij als docent en hoofd van de afdeling grafische vormgeving een grote invloed was voor generaties studenten.

 
 

 


Nieuwe Memberful Design podcast voor creatieve community

22 november - Momkai lanceert een nieuwe internationale podcast en publicatie voor de designcommunity. De eerste gasten zijn Avery Trufelman, bekend van 99% Invisible, Pentagram partner Eddie Opara en Priscilla Chomba-Kinywa, global CTO van Greenpeace.

Memberful Design onderzoekt hoe je kunt vormgeven aan impactvolle initiatieven en succesvolle lanceringen. Het kan een uitdaging zijn om door alle ruis heen te inspireren en aan te zetten tot actie. Waar begin je? En hoe verbind je mensen?

   

De podcast is de Engelstalige opvolger van Verwondering, die in juni nog een European Design Award won.

BNO is partner van Memberful Design. Op deze site vind je binnenkort highlights uit elke aflevering.