#Nieuws

19.01.2023

Ins & Outs

Arno Twigt & Tirso Francés vormen het nieuwe Dietwee, Sacha van den Haak partner bij LAVA, Fabrique lanceert website Dichter bij Johannes Vermeer, Koningin Máxima brengt werkbezoek aan ontwerpers in Eindhoven en Alleburen verhuist naar Presikhaaf.


Het nieuwe Dietwee

18 januari - In 2022 besloot Ron Faas – na een samenwerking van 34 jaar – Dietwee te verlaten. Zijn positie wordt nu overgenomen door Arno Twigt (foto rechtsboven) voormalig eigenaar van Qua Associates, waar Dietwee in het verleden meerdere malen mee samenwerkte. 

‘‘Met Arno komt er naast ervaring met strategie, branding en communicatie ook kennis en ervaring op het gebied van brand interior design ons bureau binnen. Van office interiors, headquarters, winkels en brand experience centres: Qua Associates heeft ze gedaan.

Dietwee is met Arno’s komst een nog betere allround gesprekspartner voor merken geworden dan we al waren op het gebied van (re)branding, design en communicatie’’, aldus oprichter en creatief directeur Tirso Francés.


Sacha van den Haak partner LAVA

18 januari - LAVA heeft een nieuwe partner: Head of Design Sacha van den Haak.


Na zijn start bij Studio Dumbar, richtte hij samen met Floris Schrama Kok Pistolet op. Daarna werkte hij als zelfstandig ondernemer, voornamelijk in het culturele veld.


Zijn werk bij LAVA bevindt zich op het snijvlak van visuele communicatie, crowdsourced design en generatief design.

Fotografie: LAVA 

Fabrique, Q42 en Rijksmuseum lanceren website Dichter bij Johannes Vermeer


18 januari - De online ontdekkingstocht Dichter bij Johannes Vermeer van het Rijksmuseum staat live. Hierbij is het voor het eerst mogelijk bij een aantal werken tot op het kleinste detail in te zoomen. De Vermeer special toont 37 hi-res beelden; naast de 28 werken uit de tentoonstelling zijn ook de overige negen aan Vermeer toegeschreven schilderijen hierin opgenomen. 

Beeld: Fabrique


Koningin Máxima brengt werkbezoek aan ontwerpers in Eindhoven

17 januari - Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op donderdagochtend 16 februari een werkbezoek aan ontwerpers in Eindhoven. Tijdens het bezoek staat centraal hoe een hecht netwerk van designers en creatieve broedplaatsen in Eindhoven bijdraagt aan de internationale positie van Nederlands design.

Koningin Máxima gaat in gesprek met ontwerpers die zich voorbereiden op het presenteren van hun werk in Milaan komend voorjaar, als ook met ervaren ontwerpers en ondernemers die hun weg naar Milaan al gevonden hebben.


Nieuwe locatie Alleburen

17 januari - Na 4 jaar op de Oude Velperweg was ontwerpbureau Alleburen toe aan een grotere professionelere ruimte. Die hebben ze gevonden op de Scheldestraat 24 in Presikhaaf, Arnhem.

Alleburen is een ontwerpbureau voor creatieve geesten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bureau is inmiddels een plek waar al meer dan 3,5 jaar deelnemers, ontwerpers, begeleiders en klanten het beste in elkaar naar boven willen halen.