#Nieuws

10.05.2023

Ins & Outs

Kars + Boom creëert met kinderen speelinstallatie, Lava ontwerpt identiteit SPRING Festival, Bronwasser wint 2 IF Awards, Modijefsky ontwerpt interieur Polly Goudvisch en 2 Webby’s voor Fabrique.


Studio Kars + Boom ontwerpt samen met kinderen Speelinstallatie

5 mei -  Studio Kars + Boom ontwikkelde voor RAUM een intuïtieve en inclusieve speelinstallatie, voor en met kinderen uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Met deze bijzondere co-creatie dragen ze actief bij aan de ontwikkeling van hun eigen stad.

Foto: Speelinstallatie Het Straatscherm | Fotograaf: Charlotte Visser

Het was een unieke kans voor Kevin Kars en Cynthia Boom om samen met 200 kinderen, waaronder ook kinderen met een beperking, te mogen ontwerpen. Een droomproject, dat naadloos aansluit bij hun visie: ‘Let’s play and simplify stories. Together we bring them to life.’


Lava ontwerpt identiteit voor SPRING Performing Arts Festival

3 mei - Het Amsterdamse designbureau Lava heeft de nieuwe identiteit ontworpen voor het SPRING Performing Arts Festival. Het festival richt zich op vloeibaarheid, menselijk gedrag en onderzoekt de impact van technologie op ons dagelijks leven.

 

Met behulp van Kinects en AI Motion-tracking zijn de letters van SPRING ontworpen om de bewegingen van de artiesten te volgen, waardoor een organische en levendige identiteit ontstaat die voortdurend in beweging is.


Robert Bronwasser wint twee IF Awards

2 Mei - Het duurzame vloeistofdispensersysteem Flairosol won een prijs in de categorie Verpakking en het ruimte-organiserende systeem Patio won in de categorie Kantoor.

Foto: Flairosol Personal Care

Beide producten werden geselecteerd door een jury van 133 onafhankelijke experts van over de hele wereld, op basis van criteria zoals ontwerpkwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en innovatie.


Studio Modijefsky ontwerpt interieur Polly Goudvisch

2 mei - Studio Modijefsky heeft het interieur ontworpen van het nieuwe vlaggenschip van de Goudvisch-familie, Polly genaamd. Polly is een bar die zich bevindt in Amsterdam en die is ontworpen als een knipoog naar het traditionele bruine café van de stad.

Fotografie: Maarten Willemstein

Het interieur bevat houten lambrisering, messing en koperen details en uitgebreid houtwerk. Door het mengen van oude en nieuwe materialen en patronen heeft de locatie een eigentijds gevoel met een traditionele uitstraling.


Twee Webby's voor Fabrique

25 april - Fabrique heeft, samen met Rijksmuseum en Q42, twee Webby Awards gewonnen voor de online ervaring Dichter bij Johannes Vermeer. De Webby Awards zijn een belangrijke internetprijs met meer dan 14.000 inzendingen uit 70 landen.

 

Fabrique won de juryprijs in de categorieën Websites - Culturele instellingen en Virtuele ervaringen - Kunst, Mode, Detailhandel en Cultuur.