#Nieuws

26.05.2023

Ins & Outs

Studio de Ronners winnen D&AD Award voor Dd Magazine, creatieven starten Fossiel No Deal, Jelle Seegers wint Kazerne Design Award, Tjep. ontwerpt entree Paleis Het Loo en Infographicscongres verder als Information Design Conference.


Studio de Ronners winnen D&AD Award voor Dd Magazine

26 mei - Studio de Ronners heeft voor het ontwerp van Dd Magazine een D&AD Award (categorie Publication Refresh) in de wacht gesleept. Gisteren namen zij een Wood Pencil in ontvangst tijdens de D&AD Awards Ceremony in Londen. 

 

De BNO Rebrand en de BNO Magazines zijn ook genomineerd voor de European Design Awards. De winnaars worden op 3 juni bekend gemaakt tijdens de Award Ceremony van het European Design festival in Luxemburg.

Ondertussen is Dd Magazine 3 naar de drukker. Op 27/28 juni valt deze bij BNO-leden op de deurmat!


Jelle Seegers wint Kazerne Design Award

19 mei - Voor een écht duurzame samenleving zijn revolutionaire instrumenten vereist. Jelle Seegers heeft zo'n instrument ontwikkeld: een gigantisch vergrootglas dat metaal smelt en gebruikt om gereedschap te vervaardigen.


Op 9 mei won hij de prestigieuze Kazerne Design Award met zijn afstudeerproject Solar Metal Smelter. De jury beloonde zijn prestatie met eeuwige roem, een tentoonstelling, toegang tot een nieuw netwerk en een prijs van €5.000.

Foto: Jelle Seegers

Creatieven starten verdrag Fossiel No Deal

19 mei - Een aantal creatieve bureaus is gestart met het verdrag Fossiel No Deal, een belofte om niet langer samen te werken met de fossiele industrie. Het doel van de campagne is het versnellen van de verduurzaming en het positief vormgeven van de toekomstige wereld. De actie is een succes want het aantal aanmeldingen verdubbelde zich binnen een week.

 


Tjep. Ontwerpt entree Paleis Het Loo

16 Mei - Ontwerper Tjep. heeft de entree van Paleis Het Loo vernieuwd met een doordachte symboliek die het heden en verleden weerspiegelt. De buitenste laag van de ingangspoort is verrijkt met een patroon van moderne geometrische vormen, enkele daarvan zijn terug te vinden in het logo van Het Loo.

Fotografie: Tjep.

Binnen deze vormen zijn barokke patronen verweven die gebaseerd zijn op de prachtige tuinen van het paleis. De nieuwe ingangspoort nodigt de bezoekers uit om de klassieke geschiedenis vanuit een hedendaags perspectief te aanschouwen, een uitnodiging die letterlijk tastbaar is.


Infographicscongres verder als Information Design Conference

2 mei - Het Infographicscongres, waar meer dan 155 ontwerpers de afgelopen 15 jaar het podium hebben betreden, gaat voortaan verder onder een nieuwe naam die het bredere perspectief van information design benadrukt. De 15e conferentie vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2023 in Theater Gooiland, Hilversum.