#Nieuws

04.10.2023

Ins & Outs

Amir, Today wint twee Red Dot Awards, Katja Pahnke en Martijn Paulen nieuwe directie DDF, vier producten Spark in G100, Claudy Jongstra lanceert Loads Collection, Denise Willigers nieuwe managing director ADCN en Bart Breman nieuwe directeur GRID.


Foto: Amir Shojaeiabri

Amir

Wie wil Amir Shojaeiabri (40) verder brengen in de grafische ontwerpwereld, bijvoorbeeld door hem een stageplek aan te bieden? Amir is vier jaar geleden naar Nederland gevlucht en woont tegenwoordig in Amsterdam. Hij behaalde een bachelordiploma grafisch ontwerp aan de universiteit in Teheran, Iran. Daarnaast maakt hij vrij werk.

Hij zou graag actief zijn in de Nederlandse ontwerpwereld. Hij is geslaagd voor het staatsexamen niveau 1 en spreekt inmiddels redelijk Nederlands. Zijn kennis van een aantal veel gebruikte programma’s zoals InDesign, Photoshop etc. is beperkt, vandaar dat het leerzaam voor hem zou zijn om een tijdje met een grafisch ontwerper of bureau mee te lopen. 

Wij kwamen met hem in aanraking door een rubriek in het Parool. Daarin is meer te lezen over de achtergrond van Amir. Reacties graag naar amirhoseinshojaei1982@gmail.com.



Branding agency Today wint twee Red Dot Awards 

Today is voor de merkidentiteit en website van het Grafisch Lyceum Utrecht beloond met twee Red Dot Awards in de categorieën corporate design/identity en website/education. Today hielp het Grafisch Lyceum Utrecht met de volledige rebranding: van merkstrategie en -identiteit tot alle communicatie-uitingen.

Foto: merkidentiteit Grafisch Lyceum Utrecht

Door studenten en docenten gedurende het gehele merkproces nauw te betrekken is een identiteit ontstaan die onderscheidend en geloofwaardig is en door de gehele organisatie breed wordt gedragen. Voor de ontwikkeling van de website is er samengewerkt met digital agency September, een vaste partner van Today in digitale projecten.


Katja Pahnke en Martijn Paulen nieuwe directie DDF

Met de aanstelling van Katja Pahnke maakt Dutch Design Foundation zich klaar voor de toekomst. Een frisse wind met een duidelijke koers. Samen met Martijn Paulen vormt zij het collegiaal bestuur, waarin ieder zich richt op een eigen portefeuille.

Fotograaf: Maarten Hartman

Paulen blijft binnen de organisatie verantwoordelijk voor strategie en innovatie en Pahnke buigt zich over de portefeuille algemeen en organisatieontwikkeling. Vanaf 1 november zullen zij zich gezamenlijk hard maken voor de grote ambities van de organisatie.


Vier producten Spark Design and Innovation in G100

Vier innovatieve producten van Spark Design and Innovation hebben een plek veroverd in de G100 (Goed Industrieel Ontwerp Top 100). Het bedrijf is enorm trots dat de producten Lifehammer Smart, HTM Mabri, BubbleFlush en de winkeldisplays van Secrid zijn opgenomen in deze prestigieuze lijst.

 

De G100 vertegenwoordigt het allerbeste op het gebied van industrieel productontwerp in Nederland. De geselecteerde producten zijn erkend vanwege hun relevantie, originaliteit en uitmuntende vormgeving.



Claudy Jongstra lanceert Loads Collection

Kunstenaar en eco-activist Claudy Jongstra, meer dan twintig jaar internationaal bekend en geprezen om haar monumentale kunstwerken van gevilte schapenwol, keert weer terug in de modewereld. Dit keer met een radicale, netto-positieve benadering van het creëren van kledingstukken, een nieuw tegengif voor de destructieve impact van de mode-industrie. LOADS Collection is tijdens New York Fashion Week gelanceerd in L’Space Gallery in New York.

Foto: LOADS collection, Claudy Jongstra


Denise Willigers nieuwe managing director ADCN

Denise Willigers treedt aan als de nieuwe managing director van ADCN, de vooraanstaande Nederlandse organisatie voor creativiteit in communicatie. In haar nieuwe rol zal ze het ADCN-team leiden en nauw samenwerken met het bestuur, partners en commissies om de creatieve groeiagenda vorm te geven.

Fotograaf: Yvette de Wit

Voormalig managing director Dinesh Sonak, die sinds 2014 deze rol heeft vervuld, zal nu zijn expertise inzetten als Academy & Partnerships Director. Hierbij zal hij zich richten op het verder uitbreiden van strategische partnerschappen en educatieve programma's, waaronder het gewaardeerde PlusPlusOne-initiatief.

Op 31 oktober 2023 zal ADCN tijdens de Dutch Creativity Awards Ceremony officieel Denise Willigers voorstellen aan de creatieve gemeenschap. Tegelijkertijd zal ook de nieuwe raad van bestuur van start gaan, wat een veelbelovende stap voorwaarts is voor de organisatie.


Bart Breman nieuwe directeur GRID

Bart Breman wordt op 1 november a.s. de nieuwe algemeen directeur van GRID Grafisch Museum Groningen, waarbij hij Fronique Oosterhof opvolgt na 8 jaar leiderschap. Oosterhof verlaat haar positie vanwege persoonlijke omstandigheden die niet samengaan met het directeurschap tijdens de huidige transitie.

Onder Oosterhof groeide GRID sinds 2015 uit tot een toonaangevend erfgoedmuseum voor grafische technieken en geschiedenis in de Sint Jansstraat. Het museum sloot in januari jl. en werkte aan een nieuw concept: het GRID Museum voor Letter & Beeld, een interactief museum over de grafische ontwikkeling van Groningen.

Bart Breman zal in de overgangsperiode zorgen voor zichtbaarheid van GRID met pop-up exposities. Hij zal ook werken aan de ontwikkeling van het nieuwe museumconcept. Bart Breman heeft ervaring in museumeducatie en past goed in het profiel van de functie. Hij zal samen met Elina Klungel de continuïteit van GRID waarborgen.