#Nieuws

20.03.2024

Ins & Outs

Graphic Matters start Reading Room, RSGA Design Museum geopend, LAVA ontwikkelt website NEMO en VOID transformeert entreehal Mondriaantoren.


Graphic Matters start Reading Room

Graphic Matters opent haar eigen Reading Room, een speciale bibliotheek gericht op design. De collectie omvat boeken over diverse onderwerpen zoals visual storytelling, typografie, posters en infographics. Deze verzameling is gedurende de jaren gegroeid en dient als inspiratiebron voor projecten.

Fotografie: Joost van Asch

Bezoekers worden hartelijk ontvangen en krijgen de gelegenheid om het perfecte boek te vinden voor hun vraagstuk. Of ze nu studenten zijn die aan een afstudeerthesis werken, professionals in het ontwerpvak of gewoon liefhebbers van mooie boeken. De Reading Room biedt een diverse selectie, variërend van uitgebreide essays tot kleurrijke, paginavullende afbeeldingen.


RSGA Design Museum geopend

Nederland heeft een nieuwe design museum: het RSGA Design Museum, een onafhankelijk museum gericht op designstoelen. De collectie bevat voornamelijk moderne en hedendaagse Nederlandse stoelen met een bijzondere oorsprong of uniek verhaal. In de fabriek waar dagelijks meubels worden gemaakt, transformeerde architect Maurice van Bakel de oude houtzagerij in een transparante expositieruimte.

Fotografie: RSGA

De collectie heeft drie hoofdthema’s : De Wall of Chairs toont stoelen van Nederlandse ontwerpers of fabrikanten. Centraal in de ruimte staan bijzondere stukken van Gerrit Rietveld rondom een grid dat is geïnspireerd op Rietvelds Sonsbeek paviljoen. Onder de verzamelnaam Contemporary Experimental is een wisselende reeks hedendaagse stoelen te zien.


LAVA ontwikkelt website NEMO

Designstudio LAVA heeft NEMO Kennislink een nieuw ontwerp gegeven waarmee de inhoud beter tot zijn recht komt dan ooit tevoren. Gebruikers kunnen horizontaal door de verschillende thema’s scrollen en naast de uitgelichte artikelen zijn ook gegroepeerde publicaties gemakkelijk te ontdekken. De migratie naar de nieuwe website werd begeleid door Crossphase. Met deze vernieuwing zet NEMO Kennislink een stap voorwaarts in het aanbieden van hoogwaardige informatie over actuele en toekomstige onderwerpen.

Fotografie: LAVA



VOID transformeert entreehal Mondriaantoren

De entreehal van de Mondriaantoren is getransformeerd tot een oase van rust en natuur. Void interieurarchitectuur introduceerde een nieuwe beleving met het thema Urban Nature, waarbij een warm en uitnodigend kleurenpalet wordt gecombineerd met eigentijds design meubilair en veel groen. Comfortabele zitnissen en lounge-eilanden nodigen uit tot informele bijeenkomsten en ontspanning, terwijl een spectaculair wandontwerp geïnspireerd op de Mondriaan-stijl de ruimte verder accentueert.

Fotografie: Paul Starink

Naast de entreehal zijn ook andere delen van het gebouw, zoals de liftlandings, toiletgroepen en de entree vanuit de parkeergarage, opgenomen in het vernieuwingsproces. Dit alles met als doel om een gevoel van verbondenheid en rust door het hele gebouw te creëren, over alle 30 verdiepingen.