#Nieuws

13.05.2019

Jan van Duppen overleden

Op woensdag 8 mei is BNO-erelid Jan van Duppen overleden. Lees hier meer informatie.


Op woensdag 8 mei is Jan van Duppen overleden. Wij wensen zijn vrouw, zoon en schoondochter veel sterkte. 

Jan van Duppen was een onderwijsman in hart en nieren. Mede door hem is de Design Academy (voorheen AIVE) een opleiding van internationale naam en faam geworden. Samen met Jan Lucassen legde hij de basis voor een nieuw onderwijssysteem voor de academie: het fundament waar later door mensen als Lidewij Edelkoort op voortgebouwd kon worden. 

Binnen de KIO (Kring Industrieel Ontwerpers) en de BNO was hij actief in raden en adviescommissies. Zelfs na zijn pensionering bleef Jan actief binnen het vak. Hij streek neer in Maastricht en samen met ontwerper Marc Meijers richtte hij de Limburgse Design Associatie (LDA) op. 

Marc memoreert hierbij aan Jan: “Jan was een bijzonder mens. Hij was met hart en ziel begaan met het ontwerpvak en heeft daaraan zowel op de Academie als daarbuiten een grote bijdrage geleverd. Jan was kritisch, eigenwijs en principieel maar altijd oprecht en onderbouwend. En Jan had humor en kon, tot het laatst, erg om kleine dingen lachen. Ik zal Jan en zijn scherpzinnige analyses enorm missen."