#Nieuws

09.03.2022

Ko Sliggers overleden

Grafisch ontwerper en kok Ko Sliggers is begin maart in Italië op 69-jarige leeftijd overleden.


Ko Sliggers (1952-2022) was een illustere ontwerper in het Nederlandse landschap. In 1979 studeerde hij cum laude af aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda, waarna hij direct aan het werk ging bij Studio Dumbar. Later werkte hij als zelfstandig ontwerper en gaf les op diverse kunstacademies.

Begin jaren negentig had hij genoeg van de ontwerpwereld en besloot – tijdelijk – iets anders te doen. Hij volgde een opleiding tot kok en werkte in diverse restaurants in Nederland (Dudok, Loos), Frankrijk en Italië. Toch begon het ontwerpersbloed na een aantal jaar weer te kriebelen. met Anthon Beeke werkte hij aan verschillende projecten en rolde zo langzaam weer terug in het vak van vormgever.

 
 

 

Zo'n 15 jaar geleden belandde Ko Sliggers op het eiland Lipari. Daar ging hij aan de slag als kok en kreeg de naam Giacomo. In 2014 won hij de verkiezing van het Kookboek van het Jaar met zijn boek 'Koken tussen vulkanen'. Naast zijn praktijk als ontwerper/kunstenaar en kok gaf hij les aan de Abadir. Accademia di Design e Comunicazione Visiva op Sicilië. De laatste jaren woonde hij weer op Sicilië.


Met dank aan Max Kisman