#Nieuws

11.08.2022

Nederlands design op de SaloneSatellite

De Nederlandse Ambassade en het Consulaat-Generaal in Italië roepen ontwerpers op hun interesse voor deelname aan SaloneSatellite 2023 kenbaar te maken.


De Salone Internazionale del Mobile in Milaan is de grootste designmeubelbeurs ter wereld. Binnen de Salone richt de SaloneSatellite zich specifiek op jonge designers om de relatie tussen onderzoek, design en industrie te versterken. De beurs biedt een springplank voor jonge ontwerpers uit de hele wereld en trekt bedrijven aan die op zoek zijn naar nieuwe ideeën en talenten. Op de Satellite vind je uitsluitend prototypen van designers tot 35 jaar. 

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Italië overwegen jonge ontwerpers de mogelijkheid te geven in 2023 aan de SaloneSatellite deel te nemen. Het doel daarvan is om opkomende makers die in Nederland wonen en werken te ondersteunen in de toetreding tot de internationale markt.

Foto: Ludovica Mangini

Deze oproep nodigt jonge designers daarom uit om hun belangstelling voor deelname kenbaar te maken. Bij voldoende interesse zullen de Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan de organisatie van een collectieve Nederlandse presentatie overwegen.

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Italië zullen de beursplek, de algemene inrichting en de communicatie verzorgen. De persoonlijke productpresentatie, inrichting, het transport van de producten en de reis- en verblijfskosten zullen voor rekening van de deelnemers zijn.


Interesse?

Vul voor 15 september 2022 het inschrijvingsformulier van de beursorganisatie via deze link.  

Om je interesse in een collectieve stand kenbaar te maken graag “Dutch Satellite – naam en achternaam/studionaam” in het veld Professional Name vermelden. 

Vervolgens in het veld ‘Personal Data’ gewoon naam en achternaam vermelden. 

Dit is niet gevraagd als je individueel, met een eigen stand, aan de SaloneSatellite deel wil nemen. De hele organisatie loopt dan rechtstreeks via de beursorganisatie. 


Deelname aan de beurs

Alle beursaanmeldingen worden rechtstreeks behandeld door de SaloneSatellite. De registratie is geen garantie voor deelname aan de beurs. De SaloneSatellite kent namelijk een strenge selectie, die uitgevoerd wordt door een comité van prominente leden uit de internationale designwereld.

De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Italië nemen geen deel aan de selectie, verwerken geen aanvragen en verwijzen voor vragen over de beurs in de eerste plaats naar de SaloneSatellite. 

Op het moment dat een ontwerper geselecteerd wordt, is er 1 maand de tijd om deelname te bevestigen. 

Deze oproep voor interesse is op geen enkele wijze bindend voor een Nederlandse stand. Op het moment dat besloten wordt een Nederlandse stand te organiseren, zal het Consulaat-Generaal in Milaan rechtstreeks contact opnemen met de geselecteerde ontwerpers.  


Belangrijke data

Aanmelding voor de SaloneSatellite: voor 15 september 2022

Selectie beurs comité: september- oktober 2022

Communicatie van de beurs over selectie: 15 november 2022

Bevestiging deelname: voor 15 december 2022

Data beurs SaloneSatellite: 18-23 april 2023


Meer informatie of vragen?

Download de catalogus van SaloneSatellite 2022 of neem contact op met Stefano Musilli van de culturele afdeling van het Consulaat-Generaal in Milaan via mil-pcz@minbuza.nl onder vermelding van “Satellite 2023” in het onderwerp.