#Nieuws

04.03.2022

🧡rt for Ukraine

De cultuursector komt in actie voor de inwoners van Oekraïne. Lees meer over de campagne van de Taskforce Culturele en Creatieve Sector die informeert en aanzet tot actie. Doe mee en spread the word!


Terwijl (de invloed van) corona mindert, voltrekt zich de volgende overdonderende gebeurtenis van mondiale proporties: de situatie in en rond Oekraïne. Wij zijn geschokt en verbijsterd door de recente ontwikkelingen. We denken aan allen daar, waaronder onze vakgenoten. We hadden contact met ze en dit geven ze ons terug: "Don't be silent, make art, donate, and boycott Russia!"

Zoals jullie van ons gewend zijn, trekken we zoveel mogelijk op met anderen in de manier waarop we hier aandacht aan geven. Met onze Taskforce Culturele en Creatieve Sector en de campagne 🧡rt for Ukraine die informeert en aanzet tot actie. Het is goed om te zien dat vanuit het hele creatieve veld activiteiten worden georganiseerd. Doe mee en spread the word! En houd ons op de hoogte van jullie initiatieven, acties en ideeën of vragen.“We hadden contact met onze vakgenoten in Oekraïne en dit geven ze ons terug: "Don't be silent, make art, donate, and boycott Russia!”


🧡rt for Ukraine

Het culturele veld is diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne, en we maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land." Om solidariteit te tonen, medeleven en steun te betuigen en geld op te halen, organiseert de Taskforce Culturele en Creatieve Sector in het weekend van 4 t/m 6 maart de actie 🧡rt for Ukraine. Vanuit het hele veld worden verschillende activiteiten georganiseerd. Een  actueel overzicht wordt bijgehouden op de campagnewebsite.

#🧡rtforUkraine #hArtforUkraine