#Nieuws

10.01.2023

Update BNO-team

Per 2 januari 2023 zijn er een aantal nieuwe vaste en tijdelijke collega’s die ons team komen versterken. We willen ze graag aan je voorstellen.


Hugo Roldaan | Financieel administrateur

 

Hugo komt de BNO ondersteunen met financiën en de leden- en personeelsadministratie, ervaren als hij is in het voeren van financiële administraties, onder andere voor zijn eigen bedrijf.


Hij weet hoe belangrijk nauwkeurigheid en klantgerichtheid zijn. Na jarenlang te hebben gewerkt in de wijnwereld, zocht hij een baan die structuur, ordening en een stimulerende omgeving biedt. Dit als tegenhanger voor het schilderen en beeldhouwen in zijn vrije tijd. 

  


Sophie Tijssen | Communicatiemanager

Als grafisch ontwerper streefde Sophie er geruime tijd naar om merkidentiteiten, gebruikerservaringen en conceptuele strategieën te optimaliseren voor diverse bureaus. Na het afronden van de master Comparative Cultural Analysis was het tijd voor een nieuwe uitdaging.


Sophie zocht naar een plek waar haar creatieve- en analytische vaardigheden kunnen samensmelten. Ze hoopt de BNO sociale en culturele meerwaarde te brengen via de communicatie over hedendaagse ontwikkelingen in de ontwerpwereld.  

 

Daphne Kusters | Communicatiemanager

 Fotografie: Roza Schous

Het komend half jaar versterkt Daphne ons communicatieteam en vervult daarmee tijdelijk de rol van Barbara van Santen die met zwangerschapsverlof is. Van huis uit is Daphne ontwerper en ze is - naast haar parttimebaan bij de BNO - haar eigen creatieve onderneming aan het opzetten.


Individuele en maatschappelijke verandering en ecosofisch ontwerp zijn thema’s die haar na aan het hart liggen. Bij de BNO zal ze zich vooral bezighouden met de communicatie via de sociale media.


Lisette Varossieau | Juridisch adviseur

Lisette is een legal professional met jaren ervaring op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht in de breedste zin van het woord. Als advocaat, gevestigd in Amsterdam, adviseert zij bedrijven, auteursrechtenorganisaties, beroepsorganisaties, ontwerpers, kunstenaars, fotografen en andere creatieven.


Daarnaast assisteert zij de BNO op interim-basis met het geven van eerstelijns juridisch advies aan de leden. Daarmee vervult zij tijdelijk de rol van Pascale Kos die met zwangerschapsverlof is.

Fotografie: Patricia Wolf

Pao Lien Djie | Gasthoofdredacteur Dd Magazine '23

 Fotograaf: Chih-Ling Wang  

Design- en kunsthistorica Pao Lien is werkzaam als freelance curator, journalist, redacteur, adviseur en projectmanager. Lange tijd was zij de managing editor van het Nederlandse designtijdschrift Items.


Aansluitend werkte zij als co-curator mee aan de tentoonstelling over Studio Drift en droeg bij aan verschillende tentoonstellingen in het Stedelijk Museum Amsterdam. Komend jaar is Pao Lien gasthoofdredacteur van de nieuwe editie van het Dutch designers Magazine.