#Podcasts

15.07.2021

Designers Inc. met Arjan Biel

In de podcast Designers Inc. by BNO praat Roel Stavorinus met ontwerpers over de zakelijke kant van het ontwerpvak. Deze aflevering: Arjan Biel van WeMoveBrands.


In Designers Inc. by BNO praat Roel Stavorinus met ontwerpers over hun samenwerking met opdrachtgevers of elkaar, over strategie, ontwikkeling en groei en over hun eigen positionering en zichtbaarheid.

Arjan Biel is Creative Business Developer en eigenaar van WeMoveBrands, een bureau voor creatieve conceptontwikkeling in Zwolle. Arjan werkt up tempo. Met een enorme drive om ideeën te ontwikkelen die impact hebben. Niet alleen om daar zelf plezier aan te beleven, maar ook om iets te betekenen voor de gemeenschap.  

Odoo CMS - een grote afbeelding


Gespreksstof

Arjan heeft geen visitekaartje, maar had hij die wel dan stond daarop: Creative Business Developer, met 'business' tussen haakjes. Maar die haakjes verdwijnen want het business aspect is steeds vaker het resultaat van 'creative development'.

Arjan is begonnen als grafisch ontwerper en heeft bij vier verschillende bureaus gewerkt voordat hij voor zichzelf begon. Grafisch is nog steeds een belangrijk aspect van zijn werk, maar het grafisch ontwerpen wordt nu vaak door zijn collega's gedaan.

Tegenwoordig bedenkt Arjan zijn opdrachten vaak zelf, om die vervolgens te realiseren met (heel veel) anderen. Samenwerken is de kern. Liefst in de vorm van vreemdsoortige samenwerkingen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Wensink Automotive No Concept No Glory event

Bekijk zelf hoe het project met Thijs Lodewijk voor bouwbedrijf Heijmans eruitziet:
een project over data, innovatie en (geluids)ontwerp.

WeMoveBrands werkt vanuit twee hashtags: #kruisbestuiving #blijfbewegen, die gaan over het leggen van interessante verbindingen en over het creëren van reuring.

Het proces van visualiseren helpt bij het duidelijk maken van wat iets wordt, bijvoorbeeld aan je opdrachtgevers, en dus om mensen mee te krijgen in de plannen die je hebt. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Landmark Opgezwolle

Corona heeft WeMoveBrands hard geraakt. Maar wel voor de laatste keer, het bedrijf is er, alle ellende ten spijt, sterker uit gekomen.

De kracht van het bedrijf zit 'm in het enthousiasme en de betrokkenheid van alle collega's, die vol meegaan in de 'upspeed' van Arjan Biel.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Heijmans, Bits & Beats


Beluister de podcast


Meer informatie
Designers Inc. is een initiatief van Roel Stavorinus en de BNO. De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Roland Geelen.


Illustratie: Rob en Robin.