#Podcasts

22.03.2021

Designers Inc. met Michelle Haak

In de podcast Designers Inc. by BNO praat Roel Stavorinus met ontwerpers over de zakelijke kant van het ontwerpvak. In deze debuutaflevering Michelle Haak, oprichter van Miesart.


In Designers Inc. by BNO praat Roel Stavorinus met ontwerpers over hun samenwerking met opdrachtgevers of elkaar, over strategie, ontwikkeling en groei en over hun eigen positionering en zichtbaarheid.


Michelle Haak is de oprichter en eigenaar van Miesart, een creatief bureau voor merkidentiteit en strategie. Miesart ontwikkelt visuele identiteiten en helpt hiermee bedrijven om zichtbaar te worden. Met haar eigen zichtbaarheid is ze na bijna 13 jaar best tevreden. Maar ze is nog op zoek naar die grote iconische merkidentiteit. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Gespreksstof

  • Michelle is net 30 jaar, maar zij vierde met haar studio inmiddels al haar 12,5-jarig bestaan. Een KvK-inschrijving hielp haar bij de start om serieus genomen te worden.

  • Michelle studeerde Communicatie & Multimedia Design aan de Avans Hogeschool in Breda en deed vervolgens nog een master Grafisch Ontwerp aan kunstacademie St. Joost, ook in Breda. Dit omdat ze een stevige basis in grafisch ontwerpen miste.

  • Michelle is een ondernemende ontwerper die ontwerpt én een ontwerper die onderneemt. Dat is voor haar hetzelfde.

  • Tijdens haar stage ontwikkelde Michelle samen met een collega-student de visuele identiteit voor het Amphia Ziekenhuis in Breda. Een groot en complex project. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Michelle Haak

  • De typische Miesart-klant is de grotere MKB'er die goed is in wat hij doet. Die klanten vinden haar omdat ze heel bewust werkt aan haar zichtbaarheid. Het liefst met een live-event eens in de zoveel tijd. 

  • Het is Michelles droom om iets te ontwerpen waarvan je over 50 jaar pas weet of het iconisch is (geworden).

  • Michelles advies aan ontwerpers: geef meer dan je belooft!


Beluister de podcast


Meer informatie
Designers Inc. is een initiatief van Roel Stavorinus en de BNO. De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Roland Geelen.


Illustratie: Rob en Robin.