#Podcasts

04.05.2022

Gyor Moore bij Verwondering

Als design activist zet Gyor Moore zijn identiteit voorop. Als ondernemer helpt hij anderen dit ook te doen. Hoe kom jij erachter hoe je het verschil kunt maken met design? Een gesprek over kiezen en kaders.


Hoe verander je de wereld - of ieder geval jouw stukje ervan - door sociaal bewust vorm te geven aan je leven en je werk. Als design activist zet Gyor zijn identiteit voorop, ‘celebrating Queer and Blackness’. Als ondernemer helpt hij anderen dit ook te doen.

Gyor is de oprichter van Pride Radio, het enige video-platform dat uitsluitend muziek draait van artiesten die zich als Queer identificeren, hij is de eigenaar van lifestyle brand SOBKOLT en ontwierp voor iedereen van het Stedelijk en NikkieTutorials en van Netflix tot de Nationale Politie. Maar hoe kom je er nou achter hoe jij het verschil kunt maken met design? Een gesprek over kiezen en kaders.

Foto: Harald Dunnink in gesprek met Gyor Moore

Verwondering is misschien wel de meest visuele podcast ter wereld. Alles wat door Harald Dunnink (oprichter Momkai) en zijn gasten wordt besproken kun je terugzien in de gallery op  verwondering.com.


Highlights

5 highlights uit de gallery van deze aflevering:


  • Gyor is de oprichter van Pride Radio, het enige video-platform dat uitsluitend muziek draait van artiesten die zich als Queer identificeren.  Met de missie om de LGBTQ+ gemeenschap een stem en een platform te geven dat niet gedomineerd wordt door platenlabels, seksualisering van artiesten, vrouwenhaat, en  hoeveelheid streams.

  • In het kader van de tentoonstelling ‘What a Genderful World’ gaat het Wereldmuseum in gesprek met mensen uit de queer-community in Rotterdam en delen zij hun visie over gender. Volgens Gyor gaat alles ‘in Rotterdam gaat alles een tikkeltje langzamer’, leest hier het artikel

  • Je gender is je identiteit als mens en die bepaal je helemaal zelf. Of zoals journaliste Lisa Peters het samenvat: “Sekse zit tussen je benen, gender zit tussen je oren.” In één van haar interviews, beschrijft iemand dat je genderidentiteit geen keuze is. “Het is als de kleur van mijn ogen: ik kan het toedekken, maar het zal altijd in me zitten.” Lees hier haar artikelen 

  • Terwijl mannen vaker ongevallen veroorzaken, hebben vrouwen 17% meer kans om daarbij te overlijden in vergelijking met een mannelijk slachtoffer. Dit komt doordat alle crash-test poppen mannen zijn. Als gevolg daarvan zijn veel auto's niet primair ontworpen om vrouwen veilig te houden. Lees er meer over in dit artikel.

  • Crossing Borders is een jaarlijks politie-innovatiefestival waarbij bezoekers van het korps worden uitgenodigd om meer te leren over de toekomst van de politie. Tijdens dit evenement zijn er sociale experimenten zoals communicatie met dove burgers of mensen die onze taal niet spreken. Zo waren alle barmedewerkers op het evenement doven en medewerkers op de vloer waren allemaal niet-Engels sprekende vluchtelingen. Ontdek meer over dit project in Gyor’s portfolio.