#Podcasts

22.10.2020

Ho-Pin Tung bij Verwondering

In Verwondering spreekt Harald Dunnink (oprichter Momkai) met andere ontwerpers en ondernemers. Zo verkennen zij wat een ontwerp goed maakt. Deze maand: de meest ontworpen sport ter wereld.


Ho-Pin Tung was de eerste Chinese coureur in een Formule 1 auto en rijdt nu in het team van niemand minder dan filmster Jackie Chan. Met die crew wist hij een absolute topprestatie neer te zetten: het winnen van de 24 uur van Le Mans, de beroemdste race op aarde. In deze nieuwe podcast aflevering van Verwondering spreekt Momkai oprichter Harald Dunnink met hem over design in de autosport, en in de Formule 1 in het bijzonder.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Dit seizoen van Verwondering zijn de besten in hun vak te gast, die innovatie in design aan den lijve ondervinden. Luister en kijk deze maand mee door het vizier van een topcoureur en leer wat voor effect regelgeving heeft op het ontwerp van een racewagen of een circuit.


Highlights

5 highlights uit de gallery van deze aflevering:

  • Adrian Newey groeide in de Formule 1 uit tot een van de meest invloedrijke auto-ontwerpers. Door een combinatie van levendige anekdotes en technische details laat hij je zien hoe een auto in elkaar zit.

  • De Chinese wolken zijn een terugkerend thema in het design van het team van Jackie Chan DC Racing. De grootste draak uit de legenden is Lung, keizer van de hemel met een machtige stem. Wolken ontstaan uit zijn adem.

  • De locatie van de 24 uur van Le Mans heet eigenlijk ‘Circuit de la Sarthe’ en heeft een uniek ontwerp. Lees meer over de aantrekkingskracht op Steve McQueen en anderen.

  • Bekijk in deze video hoe het design van de graphics op het scherm geëvolueerd zijn over de jaren in Formule 1. Voor Harald helpen de graphics sterk in een betere ervaring van de sport.

  • Ho-Pin ging de Dragon Challenge aan. Nog nooit vertoond, met een Range Rover een trap van 999 treden op naar Heaven’s Gate in China. Een extreem steile klim van 45 graden.

Odoo CMS - een grote afbeelding