#Podcasts

11.02.2021

Hussein Suleiman bij Verwondering

In Verwondering spreekt Harald Dunnink (Momkai) met andere ontwerpers en ondernemers. Uitgelichte aflevering: hoe Daily Paper oprichter Hussein Suleiman zijn leven ontwerpt.


De praktijk is de beste studie. Hussein Suleiman is het levende bewijs. Zonder fashion scholing heeft hij het modelabel Daily Paper opgebouwd tot een wereldmerk. Samen met zijn goede vrienden Jefferson Osei en Abderrahmane Trabsini.

Ooit wilde Hussein architect worden. Om in Somalië, het land van zijn geboorte, de huizen weer op te bouwen. Het liep anders. Tijdens de studie ontstond Daily Paper, een blog over streetwear. Shirts die de site promoten vallen al snel op. In een tijd dat op straat de stijl zwart-wit is, komt in 2012 de eerste eigen collectie uit. Kleurrijk, hard en gelijk opgepikt door Hypebeast. De Nederlandse ontwerpen vol Afrikaanse invloeden slaan aan. Niet alleen hier, maar wereldwijd.

Nu ligt het merk met het mooie schildje in 200 winkels in 25 landen, zijn er pop-up stores van Berlijn tot aan Accra, komen er winkels in New York en Londen, en lopen online de sales als een speer. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Harald Dunnink in gesprek met Hussein Suleiman

In deze uitgelichte podcast-aflevering uit dit seizoen van Verwondering spreekt Momkai oprichter Harald Dunnink met hem over hoe hij zijn leven ontwerpt. Luister en kijk mee op Verwondering.com.


Highlights

5 highlights uit de gallery van deze aflevering:

  • Ontdek de ontwerpen uit de 'Money Transfer' capsule, een pre-Fall 2018 collectie van Daily Paper, met een knipoog naar Western Union.

  • Niet alleen collecties van Daily Paper worden meer conceptueel. Deze campagne, onder de creatieve leiding van Loisy Cohen en Indiana Roma Voss, is dat ook. Op een prachtige wijze. 'Building a world that is endless, inclusive and universal for all species.'

  • De vloer bij Daily Paper is een combinatie van twee technieken: schervenmozaïek en terrazzo. De scherven marmer zijn neergelegd op een betonnen draagvloer. De vloer en het voegwerk zijn geschuurd, waardoor tussen de scherven terrazzo is ontstaan. De foto’s buiten zijn genomen in de tuin van het familiehuis in Somalië.

  • Bekijk hoe Offwhite founder Virgil Abloh (hier naast Takashi Murakami) het van architect tot de creatieve rechterhand van Kanye West en creative director van Louis Vuitton schopte.

  • Bekijk 'Wither', dat visualiseert hoe rap het regenwoud van de Amazone verdwijnt. Een intrigerend mooi kunstwerk van Thijs Biersteker met Daily Paper in Parijs.

Odoo CMS - een grote afbeelding