#Podcasts

12.11.2020

Mick ter Reehorst bij Verwondering

Harald Dunnink (oprichter Momkai) spreekt met andere ontwerpers en ondernemers. Zo verkennen zij wat een ontwerp goed maakt. Deze maand: hoe ontwerp je samen met je community?


Mick ter Reehorst ging vroeger het liefst zo ver weg als mogelijk. Vrijwilligerswerk in New York, bij de staatsmedia in China, op reis met BNN. Tot hij met Marije Martens, die Design en Nationalisme studeerde, een nieuw platform bedacht, dat een stem geeft aan jongeren van Berlijn tot aan Belgrado. We duiken in de wereld van Are We Europe.

Wat begon met docu’s, werden al snel online verhalen gemaakt en vormgegeven door teamleden uit heel Europa. Met eigen podcasts en zelfs een print magazine, ontworpen door Eddie Stok.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wat betekent het om ergens lid van te zijn, en hoe geef je samen met je leden vorm aan een organisatie? In deze podcast-aflevering gaat Momkai oprichter Harald Dunnink met Mick in gesprek over members en memberful design. Luister en kijk mee op Verwondering.com.


Highlights

5 highlights uit de gallery van deze aflevering:

  • De democratie in Moldavië wordt ernstig bedreigd. Het land heeft te lijden onder grootschalige corruptie, chronische werkloosheid en massale emigratie. Are We Europe maakte er deze reportage en ‘multimediaal scroll verhaal’ over in haar serie Edges of Europe.

  • Neem een kijkje achter de schermen van AWE, in deze podcast die Mick opnam met Kyrill Hartog, de hoofdredacteur. Kyrill is mede-oprichter en de belichaming van de Europeaan. Hij heeft Nederlands, Russisch en Spaans bloed en spreekt zes talen

  • Nummer 7 van het magazine, The Silver Lining, doet verslag van de oplossingen voor de pandemie in Europa. Ontdek in deze uitgave de mensen, de plaatsen en de politiek die ervoor zorgen dat de coronacrisis een zilveren randje krijgt.

  • Bij de Adobe MAX creative conference vorige maand gaf Harald een talk memberful design. Bekijk de video van 30 minuten hier, of lees zijn memberful essay, gepubliceerd op TNW.

  • Piet Hein Eek (1967) studeerde in 1990 af aan de Design Academy in Eindhoven met een kast van sloophout. In een tijd van “overdadigheid” koos hij voor simpel materiaal en een sobere vormgeving. Lees hier over zijn zelfportretten.

Odoo CMS - een grote afbeelding