#Podcasts

11.03.2021

Ontwerp Podcast Arnhem #1

Podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs in gesprek met de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes.


In vier afleveringen praat podcastmaker Jozien Wijkhuijs met Arnhemse ontwerpers over de toekomst. Kunnen we het heden zien als een startpunt van een nieuw begin?


Sjaak Hul le Kes

Enkele jaren geleden maakte Sjaak een ingrijpende keuze: hij zei zijn oude, succesvolle modelabel gedag. Na een periode van bezinning sloeg hij een andere weg in, met een nieuw merk en een geheel andere werkwijze. Het label Hul le Kes is Sjaaks antwoord op de snelheid en de oppervlakkigheid van de huidige mode-industrie.

Voor Hul le Kes worden geen nieuwe stoffen geproduceerd: de kleding wordt gemaakt van overstock, reststoffen en antieke materialen, zoals antiek Frans tafellinnen. Heb je een item van Hul le Kes aangeschaft maar ben je erop uitgekeken? Dan kun je het terugsturen in ruil voor korting bij een volgende aankoop. Het kledingstuk wordt vervolgens hersteld of gebruikt voor het maken van een geheel nieuw kledingstuk. Zo wil Sjaak de levensduur van een kledingstuk verlengen.


Beluister de podcast

De Ontwerp Podcast Arnhem is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en is gebaseerd op het OPA-thema van 2021: Tabula Rasa. 


In vier afleveringen spreekt podcastmaker Jozien Wijkhuijs Arnhemse ontwerpers over dit thema.