Ontwerp Podcast Arnhem #2

Podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs in gesprek met productontwerper en uitvinder Floris Schoonderbeek.
In vier afleveringen praat podcastmaker Jozien Wijkhuijs met Arnhemse ontwerpers over de toekomst. Kunnen we het heden zien als een startpunt van een nieuw begin?

Floris Schoonderbeek ontwerpt producten die antwoord geven op de behoeftes van een veranderende wereld. Zijn voornaamste doel als ontwerper is het mogelijk maken van een onafhankelijk en duurzaam bestaan. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: DutchTub

Hij was de oprichter van Weltevree en ontwierp onder andere de DutchTub, een mobiel, houtgestookt buitenbad en de Groundfridge, een koelsysteem dat gebruik maakt van de koelende werking van de aarde.
Vorig jaar begon hij aan zijn project Recalculating Route, waarbij hij met een tot werkplaats omgebouwde camper op pad ging om andere ontwerpers, denkers, bouwers en doeners te ontmoeten en samen tot nieuwe producten te komen.
Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Recycling Route

Over de Ontwerp Podcast Arnhem

De Ontwerp Podcast Arnhem is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en is gebaseerd op het OPA-thema van 2021: Tabula Rasa.

Begin 2020 veranderde ons leven ingrijpend door de coronacrisis. COVID-19 domineert tot op de dag van vandaag nog steeds ons leven. We proberen de draad van ons dagelijkse leven weer op te pakken, maar worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Hoe gaan we vanaf hier verder?

De manier waarop we leefden, blijkt niet duurzaam. De urgentie om de wereld te verbeteren en de kansen om bestaande systemen te veranderen, lijken groter dan ooit. Tegelijkertijd worstelen veel mensen, waaronder veel ontwerpers, met inkomstenderving, uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief.

Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met optimisme tegemoet te treden? En om het heden te zien als het startpunt van een nieuw begin?

In vier afleveringen spreekt podcastmaker Jozien Wijkhuijs Arnhemse ontwerpers over dit thema.