#Podcasts

05.11.2020

Sarah van Sonsbeeck bij Verwondering

Harald Dunnink spreekt met andere ontwerpers en ondernemers. Zo verkennen zij wat een ontwerp goed maakt. Uitgelichte aflevering: wanneer is een mislukking geslaagd?


Wanneer is een mislukt ontwerp toch geslaagd? Als voormalig architect weet Sarah van Sonsbeeck hoe je een ruimte vormgeeft. Als kunstenaar vult ze die ruimte met stilte. Ze bedacht zelfs een nieuwe maateenheid voor ontwerpers: de kubieke meter stilte. Tegenwoordig werkt ze veel met goud. Een onderwerp al net zo vol van connotaties, van prachtig tot vulgair.

Neem de flinterdunne dekens die ontworpen zijn om mensen warm te houden. De gouden folie werd de kledij voor gestrande bootvluchtelingen. Tijdens haar eerste museale solo legde ze er een kerk mee vol. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

In deze uitgelichte podcast-aflevering uit dit seizoen van Verwondering gaat Momkai oprichter Harald Dunnink met Sarah in gesprek over de rust in haar werk, vol bijzondere mislukkingen en toeval. Luister en kijk mee op Verwondering.com.


Highlights

5 highlights uit de gallery van deze aflevering:

  • Marian Cousijn ging op atelierbezoek bij Sarah en sprak haar over de afgietsels van de goudstaven van de Nederlandsche Bank.

  • Lees het verhaal van het gestolen gouden toilet van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan: Golden, Going, Gone.

  • Bekijk de relatie die het werk van de kunstenaar Félix González-Torres aangaat met dat van Roni Horn. Goud is niet altijd kitsch.

  • Jeannette Ten Kate is de oprichter van The Art Connector en sprak tijdens TedX over identiteit. Kunst als het beste antwoord op de tijd waarin het gemaakt wordt.

  • Voor de Tegenlicht podcast serie Future Shock ging Sarah tijdens de eerste dagen van de corona pandemie op zoek naar waar het nog stil is in de stad.

Odoo CMS - een grote afbeelding