Dd Magazine

Ons jaarlijkse magazine, gratis voor leden


Dd, Dutch designers Magazine duikt in de wereld van designers en de creatieve community om hen heen. Wie zijn zij, hoe denken ze en wat fascineert ze? Hoe runnen ze hun creatieve business? Welk werk maken ze en waarom, en hoe verloopt hun creatieve proces?


Dd Magazine stopt vanaf 2024

Vanaf 2024 zullen we onze jaarlijkse publicatie Dd Magazine in de huidige vorm niet langer uitbrengen. Het komende jaar richten we ons op meer digitale en duurzame communicatiemethoden én nieuwe manieren om de ontwerpwereld extra in de schijnwerpers te zetten.

Het Magazine heeft als printuitgave een korte levensduur en vraagt veel van mensen en middelen. We denken via andere media een actueel aanbod te kunnen bieden van nieuws, inspiratie en kennisdeling.

Daarnaast ligt onze inhoudelijke focus op het aankomende tweetalige Dd Yearbook, dat eind dit jaar wordt gelanceerd. Dit toonaangevende overzichtswerk zit boordevol hoogtepunten uit het afgelopen designjaar en biedt een vooruitblik op de trends en thema's in 2025.

Lees hieronder info over de verschenen nummers. BNO-leden kunnen de magazines online lezen.


Dd Magazine #3

Op 27 juni verscheen Dd Magazine #3 met het thema ‘naturing’. Ontwerpers als pioniers, uitvinders en activisten voor een samenleving in harmonie met de natuur.


Waarom dit thema?

Met Dd Magazine duiken we in de wereld van ontwerpers. Wie zijn ze, wat houdt ze bezig en welke actuele uitdagingen hebben invloed op hun werk? Na de thema’s van onze eerdere Dd Magazines – ‘reset’, ‘horizons’ en ‘chaos’ – hebben we in dit nummer gekozen voor ‘naturing’, een werkwoord dat ‘het ontwerpen’ met en voor de natuur duidt. Dit is een urgent thema gezien de droevige staat waarin onze aarde verkeert.

Activistisch designer Neri Oxman introduceerde het begrip ‘naturing’ in haar pleidooi voor natuurinclusief design en voor nieuwe, aan de natuur ontleende ontwerptechnologieën. Haar ecocentrische benadering sluit aan bij die van het Nieuwe Instituut, dat met Zoöp streeft naar een organisatiemodel waarin de behoeften van alle levende wezens in overweging worden genomen.

Beeld: studio de Ronners

In Dd Magazine #3: opmerkelijke designprojecten, nieuw werk, biobased materialen, merkenexpert Anne Miltenburg vanuit Nairobi, designlabs, het Zoöp organisatiemodel, datavisualisaties, milieukeurmerken, beeldmakers en AI, letterontwerp, het Young Design Team van Design Museum Den Bosch, het energieverbruik van ICT, een interview met BNO-directeur Diana Janssen en meer.

Geheel volgens planning verschijnt Dd Magazine #3 op 27 juni 2023.


Bestellen

Dd Magazine wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het tijdschrift bestellen voor € 15 (incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten), zolang de voorraad strekt.

Dd Magazine #3 € 15 | ISSN: 2667-002XDd Magazine #2

Chaos! Roep het woord en de associaties dringen zich op. Grote kans dat je denkt aan anarchie, aan wanorde, warboel en verwarring. Bij de oude Grieken daarentegen stond chaos voor het niets waaruit de eerste goden ontstonden. Niet gek dat chaos zich opdrong als thema, in deze door de klimaatcrisis, pandemieën en oorlog getekende tijd. Waarin je je stiekem wel eens afvraagt of het er nog toe doet wat je doet. Of je invloed kunt hebben, en hoe dan?

Jan Rotmans gelooft in chaos als kantelpunt voor radicale verandering. En ontwerpers? Ze volgen hun eigen pad, de tijdgeest en omstandigheden aanvoelend, bestrijdend of juist gebruikend. Een editie over chaos, orde en patronen, ontregelen, humor en absurdisme, fouten en onverwachte gevolgen, luisteren en improviseren.


Illustratie: Rogier Roeters (@rogierroeters)

Met: Atelier Chaos, CLEVER°FRANKE, Daan Rietbergen, Dana Dijkgraaf, Fenna van der Klei, Irakli Sabekia, Jólan van der Wiel, Karel Martens, Maarten Baas, Mona Lisa’s, Morrow, Paul Mijksenaar, Rive Roshan, Rogier Roeters, Sabine Marcelis, Sanne Boekel, Studio Simone Post, Superposition, TAMBR, Tjep., We Make Carpets, Your Majesty en veel meer.


Bestellen

Dd Magazine wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het tijdschrift bestellen voor € 15 (incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten), zolang de voorraad strekt.

Dd Magazine #1 € 15 | ISSN 2667-002XDd Magazine #1

Horizons. Vergezichten, vooruitzichten en scenario's. Dd Magazine #1 gaat over vooruit denken en kijken, over die zelfgekozen stip op de horizon. Verder in de toekomst, en dichterbij. Met: A/BZ, Aric Chen, Bart Hess, Claudy Jongstra, Daniël de Bruin, Fransje Gimbrère, Frédérik Ruys, Graham Sturt, Graphic Matters, Hella Jongerius, KARS + BOOM, Mark Schalken, Marlies Visser, MediaMonks, Nadine van den Berg, NUL ZES, Rezone, Roos Groothuizen, Studio Boot, Studio Lisa Ortsen, Studio Roosgaarde, Studio Vouw en meer. 

Foto: Dd Magazine #1

Bestellen

Dd Magazine wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het tijdschrift bestellen voor € 15 (incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten), zolang de voorraad strekt.

Dd Magazine #1 € 15 | ISSN 2667-002XDd Magazine #0

In de nuleditie van Dd Magazine onder meer de wereld van A/BZ, Accenture Interactive, AKQA, Amanda Pinatih, Anouk Beckers, Christien Meindertsma, Dietwee, DOGMA, Edgar Walthert, Ex Interiors, Linda Willemszoon, Link Design, Milc, Nicole Uniquole, Overtreders W, Studio Lennarts & De Bruijn, Studio Soethoudt, Thom Bindels, Van Eijk & Van der Lubbe, Vincent de Boer, Ward Goes en Zuiderlicht.

Foto: Dd Magazine #0

Bestellen

Dit nummer is helaas uitverkocht.

Dd Magazine #0 € 15 | ISSN 2667-002X