Bureaus & Ontwerpers

Vincent van Baar

  • Wayfinding concepts for environments with ambition; worked in projects by UNStudio, Delugan Meissl, Coop Himmelb(l)au, Mecanoo and the like.

  • DEN HAAG
  • -
  • Signing & wayfinding , Typografie & letterontwerp ,

Oriëntatiesysteem rijkskantoor Groningen, DUO/Belastingdienst, arch. UNStudio

Het gebouw van UNStudio valt op door bol staande gevels en ronde contouren. De vinnen spelen een rol bij de klimaatbeheersing, Ze geven het gebouw zijn karakteristieke stroomlijnvorm. De overlapping van de voetafdrukken van de twee torens leverde het uitgangspunt voor een eigen cijferreeks op, gebruikmakend van het principe ‘verdubbeling’.

Wayfinding design EYE Filmmuseum Amsterdam, arch. Delugan Meissl

Het ontbreken van haakse ruimten/wanden en van eenduidige vloerniveaus is een uitdaging voor de bezoeker. Terwijl bestemmingen vanuit de centrale arena zichtbaar zijn, is dat voor de weg erheen zeker niet het geval. Op uitnodiging van EYE zijn met studenten DAE concepten ontwikkeld. Van Baar werkte er een uit.

Wayfinding design Stadskantoor Delft, arch. Mecanoo

De aanleg van een spoortunnel bevrijdde Delft van een lelijke kras door de stad: het bovengrondse spoor. Op het nieuwe station verrees, als een geslepen edelsteen, het stadskantoor. Het thema ‘techniek’ werkte Van Baar uit in de vorm van geometrische figuren.
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.