Bureaus & Ontwerpers

178 aardige ontwerpers

  • Ontwerp- en campagnebureau 178 zet doelgroepen in beweging. Wij zorgen voor interactie op het raakvlak tussen doelgroep en afzender. Dialoog door relevante concepten voor vormgeving, interne communicatie en activerende campagnes. Team 178 is het kleinste full-service bureau

  • Utrecht
  • 3
  • Brand & corporate design , Ontwerp voor de openbare ruimte , Grafisch ontwerp

Bagels & Beans | Restyle

De oprichters van Bagels & Beans vroegen 178 de huisstijl op te frissen. Het Nederlandse concept bestaat inmiddels 20 jaar. Vanuit de eerste vestiging op de kop van de Albert Cuyp in Amsterdam is Bagels & Beans uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Baken van rust, kwaliteit en persoonlijke aandacht midden in de stad. Bagels & Beans is een verbindende factor, brengt werelden samen. Gebaseerd op die thematiek heeft 178 een aanscherping van huis- en communicatiestijl ontwikkeld. Samen met de opdrachtgever hebben we het concept toegepast op een serie verpakkingen en communicatiemiddelen. Zowel voor het hoofdkantoor als ten behoeve van de franchisenemers in het land (on- en offline middelen).

RAUM | Oase in de nieuwe stad

RAUM is een ‘maakplaats’ op het Utrechtse Berlijnplein en verbeeldt de stad van de toekomst met kunst, design en technologie. 178 ontwikkelde de huisstijl en het communicatieconcept. De kern van RAUM werd gevat in een veelzijdig en eigenzinnig beeldmerk. De basis van de visuele identiteit. Het beeldmerk schept letterlijk ruimte, is in beweging en op zoek naar nieuwe koppelingen. Onder het motto ‘maak’ nodigen we makers en bezoekers uit om te participeren op deze open creatieve plek. ‘Maak mee‘, ‘maak vrienden’, ‘maak verhalen’, ‘maak geschiedenis‘ of ‘maak een dansje‘, het copy-thema zorgt voor activatie en verdere duiding. De dynamische identiteit komt tot uiting in tal van middelen. Onder meer in de website, posters, flyers en DIY T-shirts, waarbij modulaire onderdelen van het RAUM logo in wisselende composities op shirts gestreken konden worden.

Strukton Civiel | Interne communicatiecampagne

Strukton Civiel vroeg 178 een communicatieconcept te ontwikkelen. Passend bij het DNA van de organisatie en aansluitend op het interne magazine ‘Samen Sterk’. Doel was binnen het bedrijf verbinding en onderlinge samenwerking te bevorderen. De campagne die we hebben gemaakt heeft ‘positiviteit’ als fundament. De campagne bestaat uit twee delen. Allereerst hebben we positieve energie verspreid op het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht. Door middel van een postercampagne (A0) op de gangen en binnen kantoorruimtes. In deze interne campagne hebben we een optelsom van complimenten uitgedeeld. We hebben waardering geuit naar alle medewerkers en daarmee een voedingsbodem voor verbinding gecreeerd.
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.