Bureaus & Ontwerpers

Tijmen Snelderwaard

  • Ik wil illustratie een plek geven in de 21e eeuw

  • Utrecht
  • 40
  • Illustratie , Grafisch ontwerp , Infographics & datavisualisatie , Vrije vormgeving

"Oops" Graduation project

Ik creëerde monumentale prints die focus leggen op de fysieke sensatie van een ongelukje. Niemand is slim genoeg om zijn/haar eigen stupiditeit in te schatten. Maar ook niemand is voorzichtig genoeg om zijn eigen oeps moment te voorkomen. Stunteligheid is een val waar wij allen in trappen. In dat opzicht maakt dit ons allen gelijken. Naast dat we voor lul staan, zijn deze acties vaak een bron van hilariteit. Door deze ver ingezoomde en opgeblazen werken forceer ik de kijken zich te identificeren met de afbeeldingen.

Interactive 'Wilders in de media' (KRO-NCRV Pointer)

Voor KRO-NCRV's Pointer maakte ik een interactive scrolly over de rol van de media in het succes van PVV-politicus Wilders. Naast het vormgeven van de interactive en bijkomend beeld maakte ik ook socials (bijv een 'insta-quiz')

Explainer & Illustration serie voor Volkskrant, 2018

Bij de invoering van de nieuwe EU privacywetgeving maakte ik een serie illustraties en een explainer. "De privacyverordening is een feit. Bedrijven, overheden en instellingen hebben tijd gehad zich voor te bereiden en ook de consument zal het niet zijn ontgaan dat er iets aan de hand is. Maar wát dan precies? Vijf veranderingen voor de burger."
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.