Bureaus & Ontwerpers

Kossmanndejong

  • We want to move you with stories that matter. That's why we turn stories into space.

  • Amsterdam
  • 30
  • Expositie- & tentoonstellingsontwerp , Interieurontwerp & -architectuur , Experience design , Grafisch ontwerp

Micropia

In Micropia wordt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar gemaakt. Micropia maakt onderdeel uit van ARTIS. De ontwerpopgave bestond uit het creëren van een tentoonstellingsconcept en inrichting. Micropia biedt veel eyeopeners, zoals dat wij niet zonder microben kunnen bestaan en dat we het meeste leven op aarde niet kunnen zien.

The Story of Gardening

Tuinen zijn van alle culturen en van alle tijden en elke tuin vertelt zijn eigen verhaal. In een gloednieuw museum op een landgoed in Somerset hebben we alles wat we door de eeuwen hebben geleerd over tuinen zichtbaar gemaakt. Het resultaat: een expositie vol verhalen over macht en idealen, over geloof en liefde, ecologie en natuur. Kossmanndejong heeft het overkoepelende concept ontwikkeld en de tentoonstelling ontworpen tot in de allerkleinste details, van VR-show tot kinderspeurtocht.

FAKE. Die Ganze Wahrheit

De allereerste tentoonstelling in het vernieuwde Stapferhaus werd ontworpen door KDJ. Voor ‘Fake, Die ganze Wahrheit’ werd het museum omgebouwd tot een bureaucratisch labyrint met vele kamers, ‘das Amt für die ganze Wahrheit’. Alle aspecten van leugens en waarheid komen aan bod. Van 'De dienst voor de waarheid' tot een 'Departement voor Pinokkio-onderzoek'.
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.