#Nieuws

10.11.2022

Doe mee met de branchemonitor

De oproep om deel te nemen aan het jaarlijkse brancheonderzoek naar de economische positie van de ontwerpsector is verstuurd. Deelnemen kan tot 20 december.


Dit jaarlijkse onderzoek naar de economische positie van de ontwerpsector in Nederland wordt met terugwerkende kracht uitgevoerd. De vragenlijst heeft betrekking op omzetontwikkelingen, financiële kengetallen zoals omzet/fte en prijs/uur in 2021. 

Het tweede deel bestaat uit een aantal actuele vragen die zich dit jaar richten op de gevolgen van de hoge inflatie. Deze vragen zijn, vanwege de urgentie van het onderwerp, al eerder in de vorm van een enquête gestuurd naar de bureaus binnen de BNO. De resultaten zijn hier te vinden.


Doe mee!

Dit onderzoek is belangrijk, niet alleen voor jezelf als benchmark, maar ook zodat BNO de resultaten kan inzetten voor onder meer de lobby bij beleidsmakers en politici. 

We hopen dat je de vragenlijst vóór 20 december 2022 wilt invullen, zodat we de resultaten van dit onderzoek in januari 2023 kunnen publiceren. 

De vragenlijst is vrij kort en overzichtelijk gehouden, dus invullen kost niet veel tijd. De ingevulde gegevens worden anoniem verwerkt door onderzoeksbureau ABF Research te Delft.

De onderzoeken van voorgaande jaren kun je hier downloaden.

Een link om mee te doen aan het onderzoek zit in je mailbox. Zoek naar bno-branchemonitor@bno.nl voor de inloggevens. Ben je de link kwijt? Stuur dan een berichtje naar rita@bno.nl.