#Nieuws

16.06.2023

Out now: Dd Magazine #3

Op 27 juni verschijnt Dd, Dutch designers Magazine #3 met het thema ‘naturing’. Ontwerpers als pioniers, uitvinders en activisten voor een samenleving in harmonie met de natuur.


Waarom dit thema?

Met Dd Magazine duiken we in de wereld van ontwerpers. Wie zijn ze, wat houdt ze bezig en welke actuele uitdagingen hebben invloed op hun werk? Na de thema’s van onze eerdere Dd Magazines – ‘reset’, ‘horizons’ en ‘chaos’ – hebben we in dit nummer gekozen voor ‘naturing’, een werkwoord dat ‘het ontwerpen’ met en voor de natuur duidt. Dit is een urgent thema gezien de droevige staat waarin onze aarde verkeert.

Activistisch designer Neri Oxman introduceerde het begrip ‘naturing’ in haar pleidooi voor natuurinclusief design en voor nieuwe, aan de natuur ontleende ontwerptechnologieën. Haar ecocentrische benadering sluit aan bij die van het Nieuwe Instituut, dat met Zoöp streeft naar een organisatiemodel waarin de behoeften van alle levende wezens in overweging worden genomen.

Beeld: studio de Ronners

Inhoud

In Dd Magazine #3: opmerkelijke designprojecten, biobased materialen, merkenexpert Anne Miltenburg vanuit Nairobi, designlabs, het Zoöp organisatiemodel, datavisualisaties, milieukeurmerken, beeldmakers en AI, letterontwerp, het Young Design Team van Design Museum Den Bosch, het energieverbruik van ICT, een interview met BNO-directeur Diana Janssen en meer.

Geheel volgens planning verschijnt Dd Magazine #3 op 27 juni 2023. 


Over Dd Magazine

Dd Magazine wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het tijdschrift bestellen voor 15 euro (incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten), zolang de voorraad strekt.