#Artikelen

03.07.2020

A Lonely Planet?

Hoe je als ontwerper je werkplek ook organiseert, thuis uit noodzaak of gewoon op je vaste stek, het heeft invloed op hoe jij je dag inricht en je werk verricht. We keken binnen bij Studio Konings & de Boer.


Naam: Amy de Boer & Annabel Konings
Bureau: Studio Konings & de Boer


Wat doe je om op gang te komen?

We beginnen elke werkdag met koffie en een goed gesprek. Eventjes bijpraten en dan hard aan het werk. We maken een to-dolijst en gezamenlijke agenda aan het eind van de dag met alle taken die we de volgende werkdag willen afronden. Zodat we meteen gefocust onze werkdag kunnen starten in de ochtend.

Odoo CMS - een grote afbeelding


Hoe blijf je gemotiveerd of productief?

Wij hebben elkaar! Dat scheelt heel veel. Toen het coronavirus net uitgebroken was hebben we besloten zoveel als mogelijk individueel thuis te werken. Sinds vorige week werken we weer twee vaste dagen samen, op anderhalve meter afstand. Dit geeft een fijn ritme aan de werkweek.


Hoe blijf je in contact met opdrachtgevers of collega's?

Op dit moment gaat dat veel digitaal. We (video)bellen en hebben digitale meetings en workshops. Nieuwe ideeën en opdrachten komen ondanks alles toch op gang. Dat is erg motiverend.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Studio Konings & de Boer


Hoe helpt jouw werkplek je bij het ontwerpen?

Zoals je ziet kijken wij uit op een supergroen binnenterrein. Je hoort hier niks behalve tjirpende vogels en af en toe de andere thuiswerkende buren. We zouden erg graag een atelierruimte huren over een tijdje, waar we dan ook klanten kunnen ontvangen.

Odoo CMS - een grote afbeelding


Is er iets dat jouw werkplek bijzonder maakt?

We wisselen onze werkplek af. Soms bij Amy thuis, soms bij Annabel thuis. Naast dat het onze werkplek is, is het ook onze persoonlijke leefomgeving. Doordat wij elkaar zo goed kennen, als collega's en als vrienden, voelen we ons helemaal thuis bij elkaar. Een heel relaxte werkomgeving dus.


Wil jij het verhaal van jouw werkplek met ons delen? Stuur dan tot maximaal drie foto's van je werkplek plus een foto van je werk naar redactie@bno.nl en beantwoord daarbij de vragen in dit artikel.