#Artikelen

14.07.2020

A Lonely Planet?

Hoe je als ontwerper je werkplek ook organiseert, thuis uit noodzaak of gewoon op je vaste stek, het heeft invloed op hoe jij je dag inricht en je werk verricht. We keken binnen bij Niek Jan Tops (Made by Tops).


Naam: Niek Jan Tops
Bureau: Madebytops


Wat doe je om op gang te komen?

Ik probeer zoveel mogelijk het vaste ritme aan te houden en altijd te starten met een flinke kop koffie en muziek. 


Hoe blijf je gemotiveerd of productief?

Door het voor mijzelf extra fijn te maken op mijn werkplek. Ik heb naast mijn werkstation ook dingen waarmee ik kan ontspannen, zoals mijn gitaar, dartbord en de Playstation voor een potje Fifa. Een kleine werkplek, dat wel, maar optimaal ingericht om het zo prettig mogelijk te maken. Op moment van uitbreken van de coronacrisis was ik bezig weer een nieuwe studio te huren; dat is nu even uitgesteld. Maar op de nieuwe studio komen meer ontspanningsmogelijkheden, dat is zeker. Je moet het leuk maken voor jezelf.


Hoe blijf je in contact met opdrachtgevers of collega's?

Met ondernemers bel ik zo nu en dan, of ze bellen mij. Zo hoor je wat er speelt en kan je ook aangeven hoe het bij jou gaat. In deze tijd is het goed dat contact warm te houden. Laten zien dat je aan ze denkt en ze altijd weer een beroep op je kunnen doen. Daarnaast contact ik vaak collega-ontwerpers om te horen waar zij tegenaan lopen en hoe ze omgaan met problemen. Je kan altijd iets van elkaar opsteken.

Odoo CMS - een grote afbeelding


Hoe helpt jouw werkplek je bij het ontwerpen?

Het is de fijne mix tussen werken en ontspanning. Het is een kleine plek, dat wel, maar zo ideaal mogelijk ingericht en waar ik mij optimaal kan concentreren. Mijn thuiskantoor is gesitueerd aan de straatkant, dus er is ook beetje reuring van de wijk, dat vind ik wel lekker. De wens is wel na de crisis weer een grotere ruimte te kunnen huren, waar ook je creatieve geest de ruimte krijgt.

Odoo CMS - een grote afbeelding


Wil jij het verhaal van jouw werkplek met ons delen? Stuur dan tot maximaal drie foto's van je werkplek plus een foto van je werk naar redactie@bno.nl en beantwoord daarbij de vragen in dit artikel.