#FAQ

Brexit en licenties: hoe zit dat?

Sinds 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer van de Europese Unie. Hoe zit het nu met licenties die je hebt verleend voor de gehele EU?


Sinds 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk (VK) geen onderdeel meer van de Europese Unie (EU). Hoe zit het nu met licenties die je hebt verleend voor de gehele EU? 

Na de Brexit geldt de licentie niet meer voor het VK en beslaat de licentie daarmee een kleiner gebied. Als je licenties hebt verleend voor de gehele EU is het dus belangrijk dit te signaleren en om te onderhandelen met je contractspartij over afspraken wat er nu met de licentie voor het VK dient te gebeuren.

Heb je voor de Brexit een licentie verleend uitsluitend voor het VK, dan verandert daar door de Brexit niets aan en blijft die licentie gewoon bestaan.

Als je nieuwe licentieovereenkomsten sluit, is het belangrijk goed na te denken over het territorium waarvoor je de licentie verleent. De VK valt niet meer binnen de EU, dus wil je voor de VK wel een licentie verlenen, dan moet je dit apart benoemen in de overeenkomst.