#Educatie

BNO Start

Ben jij starter en wil je werken aan je skills als ondernemer? Schrijf je dan in voor BNO Start!


Ben je maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd en bij de BNO aangesloten? En wil je samen met andere starters meer richting en vaart geven aan je creatieve praktijk? Maak dan gebruik van deze mooie kans en schrijf je vandaag nog in voor de Crash course All Eyes on You, de mentortrajecten en studio visits/talks van BNO Start.

Foto: BNO Start 2022 | Fotograaf: Dewi van de Klomp

Crash course: All Eyes on You


De inschrijving voor deze crash course is nu geopend en sluit op 22 augustus. Meld je aan door een e-mail te sturen naar dewi@bno.nl.

Let op! Er zijn 20 plekken beschikbaar. Vol=vol.


Workshop #1: Positioneren en doelgroep bepalen

We starten met een kennismaking waarna we, o.l.v. marketing expert Marlou van Gennep, de vraag: ‘Hoe pas je positionering toe op je eigen ontwerppraktijk?’ behandelen. Vervolgens gaan we aan de slag met het bepalen van jouw doelgroep en je positionering.

Datum: 14 september | Tijd: 13.00 - 16.30 uur | Locatie: BNO, Amsterdam


Workshop #2: PR en communicatie

Tijdens de tweede workshop van deze Crash course focussen we ons op hoe je jouw boodschap écht laat landen, wat het belang is van een goede PR- en communicatiestrategie en leer je over contentmarketing en storytelling. De workshop wordt gegeven door BNO’s eigen communicatie en marketingmanager Barbara van Santen.

Datum: 28 september | Tijd: 13.00 - 16.30 uur | Locatie: BNO, Amsterdam


Workshop #3: presenteren op een beurs

Een van de manieren om je werk onder de aandacht te brengen bij potentiële opdrachtgevers, kopers, producenten, etc. is door je werk tentoon te stellen op beurzen en exposities. Je komt alles te weten over o.a. de perfecte voorbereiding, contact met bezoekers en de follow-up. De workshop wordt gegeven door BNO-projectmanager Dewi van de Klomp.  

Datum: 12 oktober | Tijd: 13.00 - 16.30 uur | Locatie: BNO, Amsterdam


Workshop #4: netwerken en acquisitie

Twee weken na workshop #3 reizen we af naar de Dutch Design Week om in de ochtend te zien hoe anderen het in de praktijk doen maar ook om te wandelen met netwerkexpert Corine van Dijk. Tijdens de wandeling gaat Corine o.a. in op verschillende vormen van netwerken, do’s en don’ts en hoe je je zelf zichtbaar maakt tijdens een netwerkmoment. We eindigen de middag met een workshop LinkedIn.

Datum: 26 oktober | Tijd: 10.30 - 16.30 uur | Locatie: Eindhoven (exact adres n.t.b.) | DDW ticket is inbegrepen | Lunch is exclusief en op eigen gelegenheid


Crash course: The Basics To Success


Deze cursus vindt plaats in het voorjaar.


Leer hoe je een offerte opstelt, hoe je de juiste prijs vraagt voor je werk, welke afspraken je maakt over je rechten en hoe je uiteindelijk geld overhoudt om van te leven.

 

  • Workshop 1: Starten met je onderneming

  • Workshop 2: Administratie, rechten & voorwaarden

  • Workshop 3: Tarieven, prijzen en verdienmodellen

  • Workshop 4: Ondernemingsplan

Je kunt per kalenderjaar aan één van deze twee crashcourses deelnemen. 


Fotograaf: Roza Schous“BNO Start heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en zekerder gemaakt op zakelijk gebied.”


–   Graphic Designer Romana Siemons 


Mentortrajecten

Ga in gesprek met een mentor en werk aan jouw doelen. Onze mentoren zijn lid van de BNO of werkzaam bij een bureau dat lid is. Zij doen dit vanuit de passie om hun kennis en soms ook hun netwerk te delen met de deelnemende starters. De mentoren ontvangen hiervoor geen vergoeding.


Je kunt per kalenderjaar drie gesprekken inplannen die binnen een periode van 4 maanden moeten plaatsvinden.

Bekijk het overzicht van de BNO Start-mentoren


Alle mentoren

Studio visits/talks

Neem een kijkje achter de schermen bij gerenommeerde ontwerpers tijdens een van de studio visits of leer van de ervaringen van andere ontwerpers tijdens de speciale talks.

Je kunt deelnemen aan drie sessies die verspreid zijn over het najaar. Te bezoeken studio’s worden binnenkort bekend gemaakt. Let op! Er zijn beperkte plekken beschikbaar, vol=vol.“Mijn mentor heeft me geleerd hoe ik de eerste stappen kan zetten in het ondernemen en netwerken.”


–  Dymfy van Meel, grafisch ontwerper


Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen aan dewi@bno.nl met vermelding van de programmaonderdelen die je wilt volgen.


De bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk live plaats, maar worden online gegeven als dit door omstandigheden nodig is.

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan BNO Start moet je BNO-lid zijn en tussen 2017 en nu afgestudeerd zijn. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. 


Wil je meedoen, maar ben je nog geen lid? Meld je dan hier zo snel mogelijk aan!

Meld je aan

Bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp'ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training! 


Lees meer