Kennis en advies

Ben je aangesloten bij de BNO en heb je een vraag op juridisch of zakelijk terrein, neem dan contact met ons op! 


Zakelijk advies

Bij zakelijk advies kun je terecht met al je vragen over het opstellen van offertes, begrotingen of tarieven. Ook geven wij advies over de groei van je bedrijf, over nieuwe verdienmodellen of je positionering in de markt. In alle gevallen helpen we je op weg zodat je zelf de juiste beslissing kunt maken.


Stel je vraag

Juridisch advies

Bij juridisch advies kun je al je vragen kwijt over contracten en algemene voorwaarden. Ook als je vragen hebt over de overdracht van licenties of auteursrechten kan je hier terecht. De focus van ons juridisch advies ligt op intellectuele eigendomsrechten, contracten, privacy en algemene voorwaarden.


Stel je vraag

Tweedelijnsadvies

Naast eerstelijnsadvies bestaat ook de mogelijkheid om door onze adviseurs te worden doorverwezen naar tweedelijns adviseurs. Dat zijn advocaten die werken via de Stichting Rechtshulp Ontwerpers.

Lees meer


Downloads

Hier vind je een uitgebreid overzicht van voorbeelddocumenten en overige downloads per categorie. Denk daarbij aan onze algemene voorwaarden, licentie- en modelovereenkomsten en geheimhoudingsverklaringen.

Alle downloads

Dossiers

De BNO biedt inhoudelijke ondersteuning aan onze vakgemeenschap en dat doen we op allerlei mogelijke manieren. Zo bieden wij verschillende thema dossiers aan voor verdieping en extra vakinhoudelijke kennis.

Alle dossiers

Publicaties

Jaarlijks publiceren wij de BNO Branchemonitor met de economische prestaties van de ontwerpsector. Naast de branchemonitor kan je hier al onze overige beleidsmatige publicaties, zoals jaarverslagen, onderzoeken en rapporten, terugvinden.

Alle publicaties

FAQ

We staan klaar voor al je vragen! Hier vind je een groot aantal veelgestelde vragen én uiteraard antwoorden.

Alle FAQ

Sluit je aan!

De BNO is de grootste community van designers en designbureaus in Nederland. We bieden advies, training en coaching, organiseren events en nog veel meer. We doen dat met een breed begrip van de markt, en een groot hart voor onze ontwerpers.  

Sluit je aan