#Nieuws

05.05.2022

Brei of koop een trui voor Oekraïne

Studenten van de Design Academy Eindhoven ontwerpen trui waarvan een digitale- en NFT-versie op 6 mei zal worden geveild. De opbrengsten gaan naar United For Ukraine.


In samenwerking met de internationale NGO United For Ukraine hebben de studenten van Studio UnIdentified van Design Academy Eindhoven, samen met hun studieleider Joost Jansen, het project CAMPAIGN UA - Unite All ontwikkeld.

Dit project omvat een trui, het symbool van warmte, waarvan het breipatroon online beschikbaar zal zijn (inclusief online begeleiding). De ontwerpers streven ernaar dat deze truien naar Oekraïne worden gestuurd.

Daarnaast hebben de studenten een NFT-kunstvideo ontworpen die de trui in de digitale wereld verbeeldt. De digitale trui zal te koop zijn op DRESSX en een NFT zal tegelijkertijd via een beperkte veiling te koop worden aangeboden op OpenSea, een speciale site van het United For Ukraine's Art-initiatief.

Visuals door Selcuk Dis

Verkoop en veiling

Volg de Instagram van Design Academy Eindhoven om toegang te krijgen tot de veilinglink voor de NFT en de link naar DRESSX en OpenSea voor de digitale trui op vrijdag 6 mei.

Links voor het breipatroon van de trui worden op een later moment gedeeld na afloop van de veiling.

Op vrijdag 6 mei van 10.30 - 11.00 uur bespreken Joost en de studenten via Instagram ook hun project  in aanloop naar de dropping.Masha Reva

Het project is geïnspireerd op een gastdocent van Studio UnIdentified, kunstenaar en creatief directeur Masha Reva uit Kiyv, die een week voor het uitbreken van de oorlog een workshop gaf aan de studenten van Design Academy Eindhoven. Ze nam de allerlaatste vlucht terug naar Oekraïne en moest twee dagen na terugkeer in een bunker slapen en nachtdiensten draaien om voor haar familie, vrienden en huisdieren te zorgen. Masha is gelukkig nu veilig en zet zich actief in voor verschillende humanitaire initiatieven vanuit Oekraïne.

De studenten van Studio UnIdentified voelden dat het nodig is om iets te doen, voor Oekraïne en voor Masha, en nog belangrijker, om bij te dragen aan een vreedzame boodschap. Alle opbrengsten zullen worden ingezameld door United For Ukraine en door Masha worden verdeeld onder degenen die het ter plaatse het dringendst nodig hebben.