#Nieuws

04.05.2022

Ins & Outs

Nieuwe partners bij Studio Piraat, Aimée de Jongh wint Stripschapprijs, Ranti Tjan nieuwe directeur KABK en een ode aan industrieel textielontwerpen.


Dion van der Spek & Sean Nelissen stappen in als partner bij Studio Piraat

20 april - Branding bureau Studio Piraat krijgt in de personen van Dion van der Spek en Sean Nelissen twee nieuwe mede-eigenaren. Zij voegen zich bij de huidige eigenaren Jasper de Vink en Fabian Meijer.  

Dion van der Spek richt zich als strategy director samen met het team op de ontwikkeling en activering van merken en de branding visie van het bureau. Sean Nelissen richt zich als creative director op het proces van de creatieve vertaling van de merkstrategie tot de volledige beleving van het merk.

Foto: Sean Nelissen (links) en Dion van der Spek


Aimée de Jongh wint Stripschapprijs 2022

17 april - De Stripschapprijs, de enige oeuvreprijs voor striptekenaars in Nederland, gaat dit jaar naar de Rotterdamse stripmaker en animator Aimée de Jongh (1988).  Zij is o.a. bekend van haar alom geprezen meesterwerk ‘Dagen van Zand’ dat is overladen met prijzen. Naast strips maakt zij ook illustraties en was ze met korte animaties ook vaste gast in De Wereld Draait Door. Ook het stripland bij uitstek, Frankrijk, is fan. Met ‘ours de sable’ stond ze daar hoog in de verkooplijsten.


Ranti Tjan nieuwe directeur  KABK

4 april - Per 1 juni begint Ranti Tjan als nieuwe directeur van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij zal waarnemend directeur Henk van der Meulen opvolgen, die nog aanblijft als directeur van het Koninklijke Conservatorium en Voorzitter van het College van Bestuur. Tjan zal als verbindend leider koers geven aan de ingezette transitie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Onder zijn leiding wordt verder gewerkt aan de onderwijsvisie en -programma’s, het leer- en werkklimaat, inclusiviteit en de organisatie.

Foto: Ranti Tjan

Ode aan industrieel textielontwerpen

Foto: KnowHowWow 

1 april - Volgens textielontwerper Liset van der Scheer is door de digitalisering van de wereld ons gevoel voor materiaal sterk afgenomen. Zij voelde daarom de behoefte om haar kennis van textiel te delen. Op de website knowhowwow behandelt zij in grote lijnen de productiemethodes van garens, weven, breien en tuften. Op basis van haar eigen werk laat zij haar inspiratiebronnen zien en beschrijft ze hoe zij werkt met verschillende industriële textieltechnieken.