#Nieuws

17.11.2022

Nieuwe Verkoop-voorwaarden

Onze Verkoop- en leveringsvoorwaarden Producten B2B en B2C zijn geüpdatet.


Fotografie: Markus Spiske (Unsplash)


De Verkoop- en leveringsvoorwaarden Producten van de BNO gaan over producten die door een ontwerper of ontwerpbureau aan een koper worden verkocht. Het kan gaan om producten die niet in opdracht van de koper zijn gemaakt, maar ook om producten die speciaal voor de koper op maat worden geleverd. Bijvoorbeeld omdat de koper een product in afwijkende maten geleverd wenst te hebben of met een andere stoffering of kleurstelling.

Door het maken van goede afspraken weten zowel de koper als de ontwerper waar ze aan toe zijn en worden misverstanden in een later stadium voorkomen. In verkoopvoorwaarden komen de belangrijkste standaardafspraken aan de orde die bij een koopovereenkomst van belang zijn. 


Update

De bestaande verkoopvoorwaarden hebben een update gekregen, om te zorgen dat die weer helemaal voldoen aan de geldende wettelijke regels.  Wil je jouw bestaande klanten informeren over de gewijzigde voorwaarden? Dan kun je de volgende standaardtekst gebruiken.

Voorbeeld mededeling/mailing aan alle bestaande klanten: “Op onze offerte en overeenkomsten die wij met u sluiten verklaren wij altijd de Verkoop- en leveringsvoorwaarden (B2B of B2C) van de BNO van toepassing. Deze voorwaarden zijn in november 2022 aangepast. Deze voorwaarden, die in het vervolg op onze relatie van toepassing zullen zijn, ontvangt u hierbij.” 

Voor verdere tips hoe je deze voorwaarden kunt gebruiken, kun je de handleiding raadplegen! 


Download

BNO-leden kunnen hier de nieuwe verkoopvoorwaarden en de bijbehorende handleiding downloaden. Hiervoor moet je ingelogd zijn op deze website.


Vragen?

Ben je BNO-lid en heb je vragen? Neem dan contact met ons op via juridischadvies@bno.nl.