#Events

Bende

13.06.2022 - 09.07.2022


03.00 - 12.00


DAD Design Stories, Oude Kijk in ’t Jatstraat 60, 9712 EL, Groningen


Wat als je het allemaal even niet meer voor elkaar krijgt? Als de melancholie hoogtij voert, terwijl je tegelijk de druk ervaart dat je van alles moet doen? Bende van illustrator en striptekenaar Sanne Boekel is een serie zeefdrukken uit een doorlopend onderzoek naar het welzijn van millennials. In de vorm van luidruchtige stillevens schetst zij situaties waarin ze zelf haar leven even niet meer op orde heeft. Ze doorbreekt haar eigen gêne door die momenten vast te leggen in knallend kleurrijke posters, en onderzoekt zo waar haar schaamtegevoel ophoudt.


Sanne Boekel

Sanne Boekel (Groningen, 1995) is illustrator, striptekenaar en zeefdrukker. In 2018 studeerde ze af aan Academie Minerva en won met haar visueel essay over modern activisme en moraalridders de Minerva Design Award. Na haar afstuderen is ze als freelance illustrator gaan werken vanuit haar zeefdrukkerij in de Biotoop in Haren. 

Het werk van Sanne is geëngageerd, en handelt over thema’s als ouder worden, in de knoop zitten en angst voor de toekomst. Ze zoekt naar narratieven in de absurditeit van het alledaagse en stelt op visuele wijze vragen over waarom we doen wat we doen, vooral als het niet werkt. Haar werk is humoristisch, kritisch en onderzoekend. Door in strip en illustratie te zoeken naar een taal waarin we het over sociaal complexe onderwerpen kunnen hebben, hoopt Sanne met haar werk dialogen op gang te brengen.


Bende is tot 9 juli te bezoeken in designwinkel en expositieruimte DAD Design Stories.