#Trainingen

De kunst van het stoppen

22.11.2023


09.00 - 12.00


BNO, WG Plein 600, 1054SK, Amsterdam


Een onderneming bouwt in de loop van de tijd meestal waarde op. Vooral wanneer de onderneming niet afhankelijk is van de kwaliteiten en uren van 1 eigenaar/ondernemer. Wanneer de tijd van stoppen of minderen nadert is het daarom goed om je de vraag te stellen: "Zou ik de onderneming kunnen verkopen en overdragen aan anderen zodat ik een appeltje voor de dorst heb en mijn klanten continuïteit ervaren?"

Waardebepaling is daarbij een aspect maar belangrijker is de vraag aan wie je zou willen en kunnen verkopen. En met welk doel? Wanneer je dat geheel overziet en er enige tijd voor uittrekt blijkt overdracht en verkoop vaak een mooie optie.


Programma

De workshop behandeld:


  • Wat valt er eigenlijk over te dragen en te verkopen in een onderneming?

  • Verschillen tussen een BV, een VOF, een Maatschap of een Eenmanszaak?

  • Voor wie zou je willen overdragen/verkopen? Voor jezelf? Voor medewerkers? Voor klanten?

  • Hoe bepaal je de waarde van een onderneming, rekening houdend met spelregels van de Belastingdienst?

  • Hoe werkt het praktisch qua tijdpad, proces, papierwerk en afrekenen met de Belastingdienst?


Trainer

Deze workshop wordt verzorgd door Arjan van Noord van Thermieq. Arjan is vennoot bij Thermieq VOF en actief als controller en sparringpartner in het MKB. Arjan heeft als ondernemer, directielid en adviseur vele ondernemingen begeleid bij bedrijfsoverdracht.Foto: Arjan van Noord

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zich wel eens afvraagt of je bureau of studio op een gegeven moment te verkopen is en welke waarde deze dan vertegenwoordigd.


Kosten

  • BNO-leden: 90 euro per persoon.

  • Niet-leden: 121.50 euro per persoon.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.  


Bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training!


Aanmelden

Klik hier om deel te nemen aan deze training via Aanmelder.nl.


Dossier Later

Deze training is een onderdeel van het dossier Later, speciaal samengesteld om je als ontwerper te ondersteunen bij het verkennen van zaken zoals herpositioneren, met pensioen gaan, stoppen of juist doorgaan met werken, het archiveren van je werk en de mogelijke overdracht van je studio. Het biedt praktisch advies, inspirerende verhalen en nuttige workshops, zodat je vol vertrouwen je toekomst kunt plannen en vormgeven.